La crescuda de l'Ebre es mantindrà els propers dies

Els desembassaments es mantenen en 1.800 metres cúbics per segon a Riba-roja i Flix, però es redueixen a 1.550 des de Mequinensa

20 abril 2018 09:56 | Actualizado a 23 abril 2018 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre(CHE) ha reduït aquest divendres els desembassaments des del pantà de mequinensa a 1.550 metres cúbics per segon, mentre que es manté en 1.800 des dels de Riba-roja i Flix. Els pantans es troben actualment entre el 98 i el 99 per cent de la seva capacitat. 

Tècnics de l’organisme de conca s’encarreguen de vetllar per possibles incidències al llarg del tram final del riu, així com Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. 

Ahir, les zones més properes al riu estaven inundades i les policies locals dels diferents municipis mantenien cordons i tanques perquè els ciutadans no s’hi aproximin per seguretat, ja que la força del corrent és molt forta. Es calcula també que més d’una desena d’hectàrees de camps de conreu han quedat inundades, especialment a la zona de la Ribera d’Ebre. Pel que fa al Delta de l’Ebre, els pagesos estan expectants perquè l’aigua no arribi als seus camps, que s’estan preparant actualment per iniciar la sembra de l’arròs.  A Sant Jaume d’Enveja la carretera a Migjorn es trobava tallada per inundació, així com diversos trams del camí vora l’Ebre que uneix Amposta amb la desembocadura. 

Comentarios
Multimedia Diari