La cuarta edició de la mostra de robòtica agrupa 340 alumnes d’ESO

És el primer any que l’activitat compta amb tallers impartits per professors de la URV

25 mayo 2019 17:33 | Actualizado a 25 mayo 2019 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La quarta edició de la mostra de robòtica educativa RobotEbre ha aconseguit apropar aquesta disciplina a 340 alumnes de secundària de les Terres de l’Ebre.

La mostra, que va tenir lloc ahir a Tortosa, poc a poc va creixent i aquest és el primer any que ha comptat amb el suport de la URV, que ha organitzat tallers de tecnologia i ciència impartits pels mateixos professors de la universitat.

«És el primer any que venim, però conec la mostra i sé que ha anat creixent. Aquest any, els alumnes tenen moltes opcions. D’una banda poden mostrar els seus projecte i explicar-los a la resta de companys com els han treballat, i poden conèixer els projectes dels altres. D’altra banda, poden participar en els diferents tallers i reptes organitzats des de la URV», explica el professor de l’Institut Escola Portal (Batea), Francesc Audí. 

La mostra té per objectiu «despertar vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del territori, uns coneixements que cada vegada són més demandats en el món laboral», explica Marisa Vidal, assessora de l’àrea de Cultura Digital dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.

Ciència i tecnologia

La robòtica cada vegada està més present a les aules, sobretot a les de secundària, i per això des dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, s’organitza des de fa quatre anys RobotEbre.

Enguany és la primera vegada que aquesta mostra compta amb la col·laboració del campus Terres de l’Ebre de la URV, que ha organitzat diversos tallers en el marc de RobotEbre per apropar a l’alumnat de secundària del territori les activitats i la recerca que a nivell universitari s’estan desenvolupant dins l’àmbit científic i tecnològic. 

En aquest marc, durant la jornada d’ahir es van impartir tallers de l’eina informàtica Arduino, drons i també de controladors amb Makey Makey o de realitats sonores augmentades, molt relacionats amb la robòtica i la programació, però també d’altres àmbits com l’arquitectura i les matemàtiques, com per exemple el taller ‘Cúpules de Leonardo’ que consisteix en construir una cúpula amb peces de cartró que engalzen les unes amb les altres.

D’altra banda, dins l’àmbit científic també es van fer tallers sobre energia, residus o tractament d’aigües residuals. Són activitats que complementen a les que es desenvolupen als centres i al mateix temps ajuden a donar a conèixer el que es fa a la Universitat.
Per RobotEbre aquesta edició han passat 344 alumnes de tercer i quart d’ESO de setze instituts de les Terres de l’Ebre.

L’activitat es va repartit entre el campus Terres de l’Ebre de la URV, on es feien els tallers tallers, i el pavelló firal de Remolins, situat just al costat, on els centres van presentar els projectes de robòtica o aplicacions creades al llarg del curs en les assignatures de tecnologia i informàtica.

Els alumnes van tenir així ocasió de poder mostrar els projectes en els quals han estat treballant durant el curs i, a la vegada, poder conèixer els treballs dels seus companys d’altres centres. La gran majoria d’ells s’ho passa molt bé i es veuen molt motivats davant aquesta mostra. «És el primer any que participem i la veritat que és molt divertit.

Nosaltres durant dos trimestres hem estat treballant amb la construcció d’unes cases que, amb arduinos i la connexió de cables, es poden encendre els llums, i també amb un sensor LDR hem aconseguit que al posar el dit al damunt s’obren les portes o les finestres», explicava, Alan Yagual, alumne de l’Institut Dertosa.

Comentarios
Multimedia Diari