La diputada de Jesús Mònica Sales supera el Covid-19

Després de 14 dies d'aïllament a casa amb símptomes lleus, valora l'atenció mèdica rebuda a través del telèfon: "La situació és molt delicada i estan treballant molt bé"

31 marzo 2020 11:43 | Actualizado a 06 abril 2020 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diputada de Junts per Catalunya al Parlament, la jesusenca Mònica Sales, ha superat el Covid-19. Ha rebut l’alta després de passar la malaltia amb símptomes lleus, aïllada al seu domicili durant 14 dies. Segons explica, no li han arribat a fer la prova, però per protocol i donat els símptomes que presentava, va passar a ser considerada infectada. Tota la atenció mèdica rebuda ha estat a través del telèfon.

Segons detalla al Diari, el primer símptoma que va tenir va ser la tos seca i el divendres 13 de març es va despertar amb febre, que va anar pujant fins superar els 39 graus.  Assegura que no sap a través de quina via ha pogut contraure el coronavirus, tot admetent que degut a la seva feina política té contacte amb molta gent diferent, també durant aquells dies amb persones que havien estat a Madrid.  

La diputada viu a Jesús amb el seu fill de set anys (que va marxar amb els seu pare) i els pares, majors de 70 anys, “que es van quedar per cuidar-me mentre jo estava aïllada a l’habitació”. Cap altre membre de la família ha presentat símptomes. ‘M’han cuidat moltíssim i m’han ajudat a viure entre quatre parets”, destaca.

Durant el període de 14 dies d’aïllament estricte ha pres paracetamol (combinat amb ibuprofè els dies de més febre) i un xarop per a la tos. Respecte a l’atenció mèdica rebuda, la qualifica d’excel·lent, amb molt de tacte i humanitat. “ La situació és molt delicada i estan treballant molt bé. Sempre els agraïa la faena i els donava forces per continuar”, explica.

Mònica Sales assegura haver-se sentit molt sola durant l’aïllament. “Passes de ser-ne molts a ser només jo. La meua família és d’aquestes de viure molt juntes, pares, germanes, fill, nebot, fillols… i enyorava el meu fill i tota la meua gent”. Així, ha aprofitat per escriure cada dia (compartint-ho a través de les xarxes, Twitter i Facebook) i ha seguit desenvolupant les seues funcions, sobretot de regidora, a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús.

Amb aplicacions i vídeotrucades ha pogut compartir estones amb la família, amigues i l’equip de govern de Jesús, i a través de les xarxes ha rebut “molt escalf”. “Molt, sempre ho tindré present”, afirma.

A partir d’ara reprendrà amb més força les tasques polítiques, tot i que no les havia deixat del tot.

A les persones que ara mateix estan passant a casa el Covid-19 i han d’estar com ella aïllades, els recomana que valoren les coses senzilles “perquè són les que aquests dies tenen sentit”. “Mirar per la finestra, obrir-la, sentir les olors, notat l'airet a la cara...” I que intenten mantenir una rutina. “Res de pijama tot el dia. Entre quatre parets, tot es porta més bé si hi ha actitud positiva. A poc a poc, la situació millora i sentir-se millor cada dia ajuda molt”, assegura.

Comentarios
Multimedia Diari