Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Ebre

La diputada de Jesús Mònica Sales supera el Covid-19

Després de 14 dies d'aïllament a casa amb símptomes lleus, valora l'atenció mèdica rebuda a través del telèfon: "La situació és molt delicada i estan treballant molt bé"

Maribel Millan López

Whatsapp
La diputada de Jesús Mònica Sales supera el Covid-19

La diputada de Jesús Mònica Sales supera el Covid-19

La diputada de Junts per Catalunya al Parlament, la jesusenca Mònica Sales, ha superat el Covid-19. Ha rebut l’alta després de passar la malaltia amb símptomes lleus, aïllada al seu domicili durant 14 dies. Segons explica, no li han arribat a fer la prova, però per protocol i donat els símptomes que presentava, va passar a ser considerada infectada. Tota la atenció mèdica rebuda ha estat a través del telèfon.

Segons detalla al Diari, el primer símptoma que va tenir va ser la tos seca i el divendres 13 de març es va despertar amb febre, que va anar pujant fins superar els 39 graus.  Assegura que no sap a través de quina via ha pogut contraure el coronavirus, tot admetent que degut a la seva feina política té contacte amb molta gent diferent, també durant aquells dies amb persones que havien estat a Madrid.  

La diputada viu a Jesús amb el seu fill de set anys (que va marxar amb els seu pare) i els pares, majors de 70 anys, “que es van quedar per cuidar-me mentre jo estava aïllada a l’habitació”. Cap altre membre de la família ha presentat símptomes. ‘M’han cuidat moltíssim i m’han ajudat a viure entre quatre parets”, destaca.

Durant el període de 14 dies d’aïllament estricte ha pres paracetamol (combinat amb ibuprofè els dies de més febre) i un xarop per a la tos. Respecte a l’atenció mèdica rebuda, la qualifica d’excel·lent, amb molt de tacte i humanitat. “ La situació és molt delicada i estan treballant molt bé. Sempre els agraïa la faena i els donava forces per continuar”, explica.

Mònica Sales assegura haver-se sentit molt sola durant l’aïllament. “Passes de ser-ne molts a ser només jo. La meua família és d’aquestes de viure molt juntes, pares, germanes, fill, nebot, fillols… i enyorava el meu fill i tota la meua gent”. Així, ha aprofitat per escriure cada dia (compartint-ho a través de les xarxes, Twitter i Facebook) i ha seguit desenvolupant les seues funcions, sobretot de regidora, a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús.

Amb aplicacions i vídeotrucades ha pogut compartir estones amb la família, amigues i l’equip de govern de Jesús, i a través de les xarxes ha rebut “molt escalf”. “Molt, sempre ho tindré present”, afirma.

A partir d’ara reprendrà amb més força les tasques polítiques, tot i que no les havia deixat del tot.

A les persones que ara mateix estan passant a casa el Covid-19 i han d’estar com ella aïllades, els recomana que valoren les coses senzilles “perquè són les que aquests dies tenen sentit”. “Mirar per la finestra, obrir-la, sentir les olors, notat l'airet a la cara...” I que intenten mantenir una rutina. “Res de pijama tot el dia. Entre quatre parets, tot es porta més bé si hi ha actitud positiva. A poc a poc, la situació millora i sentir-se millor cada dia ajuda molt”, assegura.

Temas

Comentarios

Lea También