La façana fluvial d’Amposta estrena nova il·luminació

L’actuació forma part de la segona fase del projecte de regeneració ambiental i posada en valor d’aquesta part de la ciutat propera al riu

10 febrero 2019 17:14 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat d’Amposta encenia ahir, dissabte, oficialment, la nova il·luminació de la façana fluvial. Aquesta actuació forma part de la segona fase de rehabilitació d’aquesta part de la ciutat ubicada a la part del riu. En aquest període s’han focalitzat els treballs a la zona entre el Poador i el segon fossat del Castell. 

En aquesta fase, duta a terme a finals de l’any 2018, es van dur a terme diferents accions de millora com la restauració de les façanes de les cases que donen al riu, amb el permís dels propietaris. L’Ajuntament també va adquirir dos dels immobles del carrer Victòria, i un d’ells manté un baluard de les guerres carlines on es vol adequar un mirador en una propera fase. 

També s’han dut a terme actuacions de neteja i erradicació de la vegetació i els arbustos que afectaven la imatge i conservació dels béns patrimonials; l’eliminació i substitució d’elements constructius discordants amb la imatge del conjunt, la reparació de diferents elements arquitectònics, entre d’altres.
La il·luminació de tota aquesta part de la façana és «una petita part d’un gran projecte que s’ha dut a terme, i que encarà continua en marxa», apunta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El projecte de regeneració ambiental i posada en valor de la façana fluvial és un projecte extens, i l’Ajuntament té previstes encara moltes accions més per realitzar en aquest àmbit. 

La recuperació de la façana fluvial va ser el projecte més votat en els passats pressupostos participatius per part de la ciutadania. L’ajuntament disposa així aquest any de 150.000 euros d’aquests pressupostos per continuar amb les actuacions a la façana fluvial. 

La segona fase de la recuperació de la façana ha estat finançada en un 80% per una subvenció del GALP (Grup d’Acció local de Pesca). El projecte estava pressupostat en 170.000 euros i l’aportació del GALP va ser de 115.000 euros, ajuda que l’alcalde qualifica de molt important per al projecte. 

Durant la tarda d’ahir els ciutadans d’Amposta van poder gaudir de la inauguració de la façana il·luminada, una preciosa imatge que dona valor a aquesta zona de la ciutat. «Es pretén donar-li una imatge nova a la ciutat, que sempre ha estat molt centrada amb el pont, però també tenim una façana fluvial molt bonica que s’ha de potenciar i aprofitar», apuntava Tomàs. 

L’embarcador Santa Susanna va dur a terme diferents viatges durant la tarda perquè aquells que ho volguessin poguessin veure des de l’embarcació la zona de la façana fluvial amb la nova il·luminació.

Actuació per fases
Ja fa prop de dos anys l’ajuntament va iniciar la recuperació de la façana fluvial amb la recuperació de l’arc gòtic de la façana i la neteja de la part que va des d’aquest arc cap a la desembocadura del riu Ebre. Aquesta ha estat una de les seves prioritats des de llavors i continuen planejant accions futures. Tomàs explica que es vol donar accés a la capella de Santa Susana, ubicada baix del pont, que s’ha descobert a través dels treballs que es van iniciar a la façana, entre altres millores.

Comentarios
Multimedia Diari