La festa del Mercat de la Plaça d'Amposta girarà al voltant del pont penjant

L'organització programa un espectacle nocturn de llum, música i circ per commemorar l'efemèride, que també donarà contingut al cabaret Ampolino

19 mayo 2017 22:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La setena edició de la festa del Mercat a la Plaça d'Amposta -que tindrà lloc entre els pròxims dies 15 i 17 de maig- girarà enguany al voltant del centenari de la posada de la primera pedra del pont penjant, un dels moments clau de la història de la ciutat. L'organització ha programat un homenatge a l'acte i al seu precursor, l'alcalde Joan Palau, durant la inauguració de la festa. El centenari de l'inici de la construcció del pont penjant serà també el protagonista temàtic de les representacions del cabaret 'Ampolino', que compleix cinc anys en escena, així com de l'espectacle de llum, música i circ de la cloenda, diumenge a la nit. La festa estrena enguany també el musical 'Fum de Caliquenyo'.

Convertida ja en "la festa del mes de maig" de la ciutat, segons ha recordat l'alcalde, Manel Ferré, la setena edició d'aquesta recreació històrica que transporta els carrers del nucli antic d'Amposta a principis del segle XX transcorrerà enguany marcada pel centenari de la data d'inici de la construcció d'una de les infraestructures que més va contribuir a canviar la vida de la ciutat: el pont penjant.

Un protagonisme que s'evidenciarà ja al mateix acte inaugural, dissabte al matí -tot i que la festa arranca divendres a la tarda amb l'obertura de les parades i una gimcana nocturna-, al qual ha confirmat la seva assistència la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. El pregó, precisament, anirà a càrrec de José Eugenio Ribera, l'enginyer del pont, en una teatralització protagonitzada per l'actor ampostí Àngel Miñana. L'inici de la festa també inclou un acte d'homenatge a la posada de la primera pedra, l'any 1915, a la plaça Santa Susanna, que inclourà també un reconeixement a l'alcalde de l'època, Joan Palau.

La construcció del pont penjant serà també el gran argument central de la cloenda de la festa, diumenge a la nit, amb un espectacle commemoratiu de 30 minuts batejat com 'El batec del pont', dirigit per l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta -Etca-. Segons la regidora de Cultura i Festes, Maria del Mar Panisello, la representació inclourà llum, música, circ i pirotècnia a partir de dos quarts d'onze de la nit, que es podrà veure des de l'Avinguda Alcalde Palau, al costat del mateix pont.

Alguns dels espectacles ja tradicionals que ofereix la festa, com el cabaret 'Ampolino', que arriba als cinc anys de representacions, s'afegeixen també a aquesta commemoració. "La primera pedra" serà el títol de l'espectacle còmic de teatre musical, dirigit per Joan Guijarro, que oferirà cinc passis de divendres a diumenge a l'auditori de la Unió Filharmònica a sis euros l'entrada. Segons Guijarro, durant els últims anys han tingut un 83% d'aforament mitjà a les representacions que han vist un total de 5.000 persones.

En aquesta setena edició, la festa del Mercat a la Plaça estrena també un nou espectacle musical, 'Fum de Caliquenyo', produït íntegrament per veïns d'Amposta i que oferirà també tres representacions al teatre-auditori de la Lira Ampostina, amb un preu de 6,50 euros l'entrada. D'altra banda, continuaran les sarsueles, els "vermouth danzats", jotes, els espectacles de varietats i diversos balls, amb demostracions i tallers inclosos. També el circ tindrà el seu protagonisme, amb la recreació de l'arribada d'una companytia a principis de segle XX a la ciutat i l'actuació a la plaça del Castell, dissabte i diumenge a la tarda-.

Segons Ferré, la festa, que "augmenta contingut i personalitats" presents, mobilitzarà uns 800 veïns de la ciutat durant els tres dies pel carrer del nucli antic. El consistori assegura que, enguany, ha tingut problemes per ubicar les entre 70 i 100 parades que ocuparan aquest espai, doblant la filera habitual situada al carrer de Sant Joan. Un dels espais centrals de la festa seran també les set tavernes d'època on ciutadans i visitants acudeixen per refrigerar-se o menjar.

Comentarios
Multimedia Diari