La festa dels 539

Dia de les Esquadres. Els Mossos destinats a les Terres de l’Ebre van celebrar una festa a Móra d‘Ebre amb repartiment de distincions i felicitacions

21 octubre 2021 10:16 | Actualizado a 21 octubre 2021 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No va ser una festa del números, allò que als periodistes ens agrada tant. Tots les intervencions de les autoritats van anar dirigides a la funció que han de tenir els mossos i a lloar la seva tasca, especialment en els darrers dos anys, entre epidèmies i catàstrofes naturals. Móra d’Ebre va ser l’escenari del Dia de les Esquadres a les Terres de l’Ebre que en la seva dotzena edició –des que la Policia catalana es va desplegar al sud de Catalunya– no havia sortit de Tortosa. L’escenari va ser el Teatre Municipal la Llanterna, un local que estava ple del tot, amb 320 convidats. Un acte que comptà amb la presència del director general de la Policia, Pere Ferrer, i el major del cos, Josep Lluís Trapero.

L’intendent cap de la Regió Policial de Terres de l’Ebre, Vicenç Lleonart, va tenir un record pels veïns del Montsià afectats per la darrera tempesta, especialment els d’Alcanar, Alcanar Platja i les Cases. També pel personal sanitari que ha lluitat aquests any i mig contra la pandèmia. Lleonart va manifestar la seva satisfacció de treballar en una zona amb tants atractius turístics –en va nomenar més d’una dotzena–, la qual va qualificar com a «lloc privilegiat». Finalment va recordar que estaven per «estimar i protegir totes les persones del poble». 
Durant l’hora i mitja que va durar l’acte van ser desenes les persones que van rebre felicitacions o distincions. En el primer apartat, per exemple, hi ha dos agents de la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita, vigilants municipals del Perelló o el propi cap de la comissaria dels Mossos de Móra d’Ebre. Tres mossos que s’han jubilat se’ls va obsequiar amb una credencial petita. També es va fer un reconeixement a una empresa i al propietari d’un establiment que van lliurar material Covid al principi de la pandèmia quan aquest era escàs. 

En l’apartat de medalles, n’hi va haver una a títol col·lectiu per a 24 agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) que van participar en l’Operació Zori, que al llarg d’un any, sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa –la jutgessa també en va rebre una– va permetre la desarticulació a principis de l’any passat d’una organització internacional que introduïa haixix al Delta de l’Ebre per via marítima. Es van confiscar diversos vaixells i 11 tones d’haixix. Setze persones van ingressar a presó.

També es va reconèixer la intervenció de dos mossos d’esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Tortosa. Van resultar intoxicats en desallotjar un bloc de pisos del número 30 del carrer Mare de Déu de la Providència a la capital del Baix Ebre el 6 de gener de l’any passat. Es van desallotjar 17 persones, 14 d’elles van resultar ferides (onze adults i tres menors).

També van ser distingits quatre agents d’USC de la comissaria de Móra d’Ebre i de la Unitat d’Investigació de Gandesa. A Tivissa, van participar en l’assistència a una persona en motiu d’una temptativa de suïcidi amb arma de foc el qual es trobava atrinxerat al seu domicili. Ho van fer amb determinació i efectivitat per fer desistir a la persona mitjançant una negociació que es va allargar en el temps i inclús en alguns moments de risc per la integritat dels propis agents.

L’acte el va cloure el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. Albert Salvadó va recordar les noves incorporacions a la Regió Policial: quatre sotsinspectors, 15 sergents, a més a més de caporals. La plantilla passarà a ser de 539 mossos i 247 policies locals. Ahir també s’anuncià que el passat dia 2 es van incorporat 45 agents en pràctiques, la qual cosa suposa un 17% del total. Els nous agents serviran per reforçar les unitats de Seguretat Ciutadana. Catorze donaran servei a Tortosa, 13 a Amposta, 11 a Móra d’Ebre i set a Gandesa.

Comentarios
Multimedia Diari