La fibra òptica de la Generalitat arribarà a Gandesa a finals de juliol

Operaris treballen en l’estesa de la xarxa a la carretera C-12, en un dels deu trams declarats com a obres d’emergència pel Govern.

28 junio 2020 16:00 | Actualizado a 14 julio 2020 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A finals de juliol està previst que arribi a Gandesa la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. Actualment estan en marxa les obres per portar aquesta xarxa des de Tortosa a la capital de la Terra Alta resseguint les carreteres C-12 i C-43. 

Es tracta d’un dels deu projectes aprovats per la Generalitat per connectar 10 capitals de comarca (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas. Entre aquests trams hi ha també el que va de Móra la Nova a Falset. 

La declaració com a obres d’emergència de l’estesa de fibra en aquests trams, el passat mes de maig, ha estat motivada per «la voluntat del Govern de garantir la connectivitat a tot el territori en un moment en què les mesures imposades per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 han provocat uns increments de trànsit d’Internet, de mitjana, d’entre un 50 i un 80 per cent a Catalunya i han convertit la connectivitat en un bé de primera necessitat per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials com ara teletreballar, la formació online, garantir el comerç online, els tràmits i les relacions socials en línia», remarquen des de l’executiu català.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis, que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació.

Satisfacció

Actualment Gandesa compta amb fibra òptica d’un operador privat, però segons destaca l’alcalde del municipi, Carles Luz, la nova xarxa de la Generalitat obre noves oportunitats per al municipi, la comarca de la Terra Alta i el territori. 

«La possibilitat de poder treballar amb 600 megues dona un plus afegit per establir-se en espais com el nostre viver d’empreses i fa més que viable el teletreball, en uns moments en què s’ha implantat ràpidament després de l’emergència sanitària i els mesos de confinament», afirma Luz. 

A més, segons recorda, es tracta d’un primer pas perquè aquesta xarxa de fibra arribe a tots els pobles de la Terra Alta. En aquest sentit, ho veu com una gran oportunitat per al món rural per retenir talent i atreure nous treballadors o persones que vulguin canviar la ciutat pel poble i guanyar en qualitat de vida. 

Comentarios
Multimedia Diari