Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La finca el Violí del Delta de l'Ebre tornarà a ser una zona humida

Es farà un observatori ornitològic tancat i itineraris per gaudir de les aus i del paisatge

ACN

Whatsapp
Imatge aèria de la finca el Violí del Delta de l'Ebre que es tornarà a convertir en una zona humida. Foto: ACN

Imatge aèria de la finca el Violí del Delta de l'Ebre que es tornarà a convertir en una zona humida. Foto: ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'INCASÒL, ha iniciat les obres de restauració de la finca el Violí, un antic arrossar situat al costat de les llacunes de l'Alfacada i la Tancada, per retornar-la al seu estat natural. Els terrenys es convertiran en una zona humida, amb un observatori ornitològic tancat i itineraris dissenyats per gaudir de les aus i del paisatge. L'obra la farà l'empresa Construcciones 3G SA per un import de 569.184,51 euros i un termini d'execució de quatre mesos. Els treballs formen part del projecte europeu LIFE Delta-Lagoon, de restauració i gestió de l'hàbitat d'aquestes llacunes situades a la costa del Delta de l'Ebre, a Sant Jaume d'Enveja (Montsià).

La finca el Violí té una superfície de 63,5 hectàrees i és una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l'Alfacada que es van dessecar per convertir-los en arrossars. Aquestes actuacions, que es realitzaran amb cofinançament europeu, permetran la millora ecològica de la finca i facilitaran l'accés de la ciutadania al medi natural i al coneixement dels valors dels nostres espais naturals.

Les obres corresponen a les accions de conversió d'arrossars en llacunes naturals i de construcció d'un nou observatori d'ocells previstes al projecte europeu LIFE Delta-Lagoon. La resta d'accions les executaran l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Fundació Catalunya - La Pedrera, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Forestal Catalana SA.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También