Más de Ebre

La fiscalia demana 2 anys presó pels agressors de dos animalistes a Mas de Barberans

Els tres aficionats taurins van agredir les animalistes mentre gravaven una celebració amb bous

Europa Press

Whatsapp
Imatge de l'agressió.

Imatge de l'agressió.

La Fiscalia demana 2 anys de presó per als tres aficionats taurins que el passat 29 d'abril van agredir dos animalistes de l'organització AnimaNaturalis, la seva presidenta, Aida Gascón, i una membre de l'entitat, Yasmina Moreno, que gravaven una celebració amb toros a Mas de Barberans (Montsià).

La Fiscalia considera que els 3 acusats haurien comès diversos delictes de coaccions, danys i lesions, amb l'agreujant de discriminació referent a la ideologia de les víctimes, i demana també una imposició de multes que pugen a 18.000 euros pels delictes de danys, una indemnització pel material videogràfic trencat i sostret de 1.019 euros i multes de 210 ? per les lesions sofertes per les denunciants.

En concret, el Ministeri Fiscal imputa J.N.M un delicte de coaccions i delictes lleus de lesions i danys, pels quals demana una pena de presó de 2 anys, inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 720 euros.

A A.N.R, fill del primer, li imputa un delicte de coaccions, dos delictes lleus de lesions i un delicte de danys, així com 2 anys de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 8.640 euros.

Finalment, imputa a J.C.V., companya sentimental de J.N.M. en el moment dels fets, un delicte de coaccions, un altre lleu de lesions i un tercer de danys, pels quals demana 2 anys de presó, inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 8.640 euros.

En concepte de responsabilitat civil, d'una altra banda, el Ministeri Fiscal demana que J.N.M. indemnitzi amb 425 euros Aïda Gascón pels danys a la càmera i la pèrdua d'unes ulleres i, conjuntament i solidària amb A.N.R., una multa de 210 euros per lesions.

A la dona, J.C.V., de la seva banda, li demana que indemnitzi conjunta i solidàriament amb A.N.R a l'una altra activista, Yasmina Moreno, amb 210 euros per un delicte de lesions i amb 595 euros a Aïda Gascón pels danys en el material de gravació.

De la seva banda, l'acusació particular de les denunciants, Aïda Gascón i Yasmina Moreno, sol·licita una pena de tres anys i quatre mesos per a cada un dels tres acusats.

A més, 60.300 euros de multa pels delictes de lesions, coaccions i danys i, finalment, 14.420 euros en indemnitzacions per responsabilitat civil.

Els fets van ocórrer el 29 d'abril del 2016, quan els dos membres de l'entitat animalista van acudir amb càmeres de vídeo a la plaça de Mas de Barberans per gravar els toros i vigilar que es complís la llei de protecció dels animals i interposar, en cas d'infracció, les corresponents denúncies.

Els dos membres de l'entitat van ser increpades i copejades pels tres acusats, que a més els van sostreure i van trencar les càmeres.

L'agressió va ser filmada en vídeo pels membres de la mateixa organització que es trobaven en un altre punt de la plaça, i les imatges van tenir un ampli eco mediàtic, fins i tot internacional, i van comportar la detenció de quatre aficionats taurins de Sant Carles de la Ràpita, tots membres d'una mateixa família, per coaccions, danys i lesions.

Un d'ells va sortir en llibertat sense càrrecs, mentre que els altres tres seran jutjats.

Ara correspon l'obertura del judici i les defenses presentaran els seus escrits, de manera que només faltarà fixar la data del judici, que se celebrarà al Jutjat Penal de Tortosa.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También