La floració dels fruiters, atractiu turístic a la Ribera

El Consell Comarcal difon la bellesa del paisatge riberenc en aquest curt període de l'any per atraure visitants

19 mayo 2017 20:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El despertar turístic de la Ribera d’Ebre ha permès als visitants descobrir actius de la comarca, fins fa pocs anys desconeguts per a molts. Entre ells, l’espectacle natural de la floració dels arbres fruiters, un període efímer però de gran bellesa a la comarca.

Sota la inspiració de l’estima dels japonesos per aquest símbol primaveral i la promoció turística que fa anys es realitza a la vall del Jerte (Extremadura); municipis lleidatans i també la Ribera d’Ebre promouen aquest actiu.

Per segon any consecutiu, l’àrea de turisme de la Ribera d’Ebre difon una campanya per les xarxes socials sota el títol ‘Temps de floració. Un moment espectacular’, on fomenta la visita lliure a la comarca per contemplar la floració dels presseguers i cirerers. Municipis com el de Miravet i establiments hotelers de la comarca també promouen el mateix fenomen.

És un espectacle natural visible resseguint les principals carreteres de la comarca, per exemple la C-12 que creua la Ribera de nord a sud, la T-324 que uneix Móra d’Ebre amb Benissanet amb Miravet o la C-44 que s’enfila cap a la serra de Tivissa.

El punt més recomanat, indica l’àrea de Turisme, és el mirador situat al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, al terme de Tivissa, on s’observa una panoràmica excel·lent de la Cubeta de Móra, àrea de màxima concentració de la fruita dolça amb el riu Ebre al bell mig de la imatge.

El tret de sortida de la campanya s’ha fet coincidir amb la celebració, el cap de setmana passat, de la Festa comarcal de la Clotxa i l’inici de les jornades gastronòmiques al voltant d’aquest plat tradicional de la Ribera d’Ebre. És en aquest marc i davant les imminents festes de Setmana Santa que la presidenta comarcal, Gemma Carim, va convidar els visitants a conèixer el territori, «una de les èpoques més boniques per visitar els nostres pobles per les espectaculars imatges que ofereixen els camps agrícoles i els paisatges naturals riberencs».

Malgrat la consciència de disposar d’un actiu atractiu, a la Ribera d’Ebre encara no s’han posat en marxa iniciatives concretes i estables per conèixer en recorreguts guiats els diversos camps florits, com succeeix, per exemple, al municipi lleidatà d’Aitona.

Des d’ens comarcal, Carim remarca que el turisme ha estat el sector productiu que més ha crescut el darrer any a la Ribera, 5,5 punts per sobre respecte al 2014. En el PIB comarcal, emmarcat en el sector serveis, representa gairebé una quarta part de l’economia comarcal.

Comentarios
Multimedia Diari