Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La gent gran del Temple reivindica un casal al barri

L'Ajuntament de Tortosa diu que hi està treballant

M. P.

Whatsapp
Imatge d´alguns veïns amb una pancarta, a la plaça del Carrilet, demanant un local. Foto: cedida

Imatge d´alguns veïns amb una pancarta, a la plaça del Carrilet, demanant un local. Foto: cedida

Fa uns dies un grup de gent gran del barri del Temple de Tortosa va concentrar-se a la plaça del Carrilet demanant un casal de jubilats per als veïns de la zona i expressant el seu malestar per encara no poder disposar-ne d’un.

L’inici de la reivindicació per part de molts veïns d’aquest barri es remunta a l’abril passat, quan els jubilats van començar a recollir signatures per demanar el casal. En total es van recollir més de 1.400 signatures.

Un mes més tard, els grups municipals Movem Tortosa i el PSC van presentar sengles mocions al ple de l’Ajuntament de Tortosa on es feien ressò de la proposta.

«Volem expressar que l’Ajuntament està fent molt poc per nosaltres i que falta una mica de delicadesa. I no entenem com el regidor del barri no ha atès la nostra petició de parlar amb ell. Volem que ens expliquen què passa», expressen. «I quan la proposta va arribar al ple no se’ns va fer cas».

Els jubilats demanen l’empatia i el suport d’altres barris com Ferreries o Sant Llàtzer.

«Més de 1.400 signatures han de ser respectades. Al barri del Temple hi ha molts locals buits, l’Ajuntament s’ha de moure per la gent gran també», valoren.

El col·lectiu proposava l’espai de l’edifici del Carrilet. «És ideal: una planta baixa, al costat del CAP i enmig del barri», detallen. Però l’Ajuntament de Tortosa ja va incloure al Pla d’Acció Municipal destinar l’antiga estació del Carrilet per al nou Casal de la Joventut, i de fet serà una realitat abans de final d’any.

Els jubilats expliquen que el casal no només serviria com a espai d’activitats lúdiques sinó també culturals: xerrades d’interès, exposicions fotogràfiques, de pintura, etcètera.

Per la seua banda, des de l’Ajuntament de Tortosa s’afirma que els veïns van adreçar-se per primer cop personalment al consistori la setmana passada i s’insisteix que estan actualment treballant per buscar un altre local adequat als jubilats, que també serviria per a activitats d’altres entitats.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También