La línia R16 manté retards tot i la resolució de l'avaria de Mont-roig

Vuit trens dilluns i almenys quatre ahir van superar els 7 minuts de demora, a partir dels quals hi ha la devolució exprés del bitllet

19 mayo 2017 18:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La línia de Rodalies R16, entre Tortosa i Barcelona, manté retards tot i que des de diumenge ja està solucionada l’avaria de Mont-roig del Camp. Aquesta greu avaria en el sistema de gestió del trànsit de l’estació es va produir a principis de juny i va ser un dels motius pels quals la Generalitat i Renfe van modificar els horaris de la línia, incrementant els temps de trajecte en uns 8 minuts de mitjana. Tot i aquesta ampliació, els retards s’han mantingut durant l’agost i el que portem de setembre.

Així, aquesta setmana s’ha posat en marxa la devolució exprés del preu del bitllet amb un retard de més de 7 minuts ( a la resta de línies el límit és de 15 minuts) i la puntualitat s’ha situat entre el 70 i 80 per cent, depenent de les fonts.

Renfe assegura que els retards s’han limitat entre dilluns i ahir al 20 per cent dels trens, ahir amb quatre combois que van arribar per sobre dels 7 minuts de demora (els dos trens de primera hora del matí van superar els 20 minuts).

Pel que fa al dilluns, Renfe situa la puntualitat dels seus trens de la línia R16 en un 80 per cent mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat la rebaixa fins al 71 per cent. Fins a vuit trens van arribar a destinació amb més de 7 minuts de retard ( el màxim va ser de 64 minuts, en el tren que surt de Tortosa a les 15.48 h) , de manera que els usuaris poden demanar el reembossament del bitllet. Ahir al migdia ho havien sol·licitat una vintena de persones, segons Renfe.

Des de Territori i Sostenibilitat afirmen que la resolució de l’avaria de Mont-roig del Camp no comportarà de moment una modificació dels horaris a la baixa, això és, reduint els temps de trajecte. I ho argumenten tot incidint que hi ha dues obres més que condicionen els temps d’arribada dels trens a la línia: la limitació temporal de la velocitat a Barcelona i la posada en marxa de la doble via entre Tarragona i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La doble via no es preveu que sigui una realitat fins a la primavera de l’any vinent, segons les últimes previsions del Ministeri de Foment.

Obres a Barcelona

Pel que fa a les limitacions temporals de velocitat a Barcelona, una de les obres pendents per tal de poder eliminar-la s’ha iniciat aquesta setmana, segons va informar ahir l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif. Es tracta de la renovació de via al túnel d’accés a l’Estació de França. Segons Adif, aquesta actuació permetrà augmentar la velocitat dels trens de rodalies, regionals i llarga distància que comuniquen Barcelona amb el sud de Catalunya i que tenen el seu origen a l’Estació de França, reduint d’aquesta manera els temps de viatge. «A més, es garantiran majors nivells de fiabilitat, eficàcia i qualitat en l’explotació ferroviària».

El termini d’execució de l’obra és de dos mesos i el pressupost supera els 800.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari