La llei de memòria històrica garantirà la retirada del monument

La nova legislació concretarà com apartar de la via pública aquesta mena de símbols

Marina Pallás

Whatsapp
La llei de memòria històrica garantirà la retirada del monument

La llei de memòria històrica garantirà la retirada del monument

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha asseverat avui a Tortosa que el Departament segueix compromès amb la retirada del monument franquista alçat al mig del riu Ebre, a Tortosa, i insisteix que la retirada es farà efectiva “tan bon punt es desencalli de la taula de la justícia”. Ho ha dit avui en una compareixença davant del monòlit, en la seva primera visita institucional a la capital del Baix Ebre.

“No pot ser que quan hi hagi un símbol feixista,  tinguem un litigi  per dirimir si era prou feixista o era poc feixista”, ha afegit Ciuró. En aquest sentit, la titular de Justícia ha anunciat que el Govern també manté ferm el seu compromís de presentar en breu la nova llei de memòria democràtica, que “servirà entre d’altres coses per tenir criteris clars i diàfans per retirar el feixisme i els símbols feixistes dels nostres carrers i les nostres places”.

La magistrada que estudia el recurs d’un col·lectiu a favor de reinterpretar-lo no ha respost a l’apel·lació del Departament contra les mesures cautelars que van impedir treure’l aquest estiu. Ciuró va lamentar l’endarreriment que està generant la judicatura, però va garantir  que es desencallarà la via judicial amb la nova llei, que pot estar aprovada a principis de l’any que ve.

Millores per a les autòpsies
La consellera de Justícia també va signar amb l’Ajuntament de Tortosa un protocol per renovar les instal·lacions municipals on es presta el servei de patologia forense a Tortosa, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, i evitar que el servei es desplaci a Tarragona. Ciuró ha alertat que existia «el perill» que aquest servei es perdés perquè les instal·lacions estaven quedant obsoletes.

«Finalment després de temps de treballar-ho amb el Departament, continuarà prestant-se el servei al territori. Estem contents perquè no caldrà desplaçar-se 100 quilòmetres i suposa també exercir aquesta capitalitat més enllà del nostre municipi», va declarar l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Comentarios

Lea También