La llum verda ambiental al Castor es va donar sense informes previs

L'Ajuntament d'Alcanar reclama a la Defensora del Poble que investigui la inexistència d'informes previs dels serveis jurídics del Ministeri a la declaració d'impacte ambiental

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient no compta amb cap informe jurídic i ambiental previ que avali la Declaració d’Impacte Ambiental del magatzem de gas Castor, aprovada l’octubre de 2009.
Així ho ha confirmat la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en una carta que ha dirigit a l’Ajuntament d’Alcanar, com a resposta de la sol·licitud que aquest havia fet dels informes jurídics que s’haguessin emès en relació a la declaració d’impacte ambiental del projecte Castor.
Aquesta declaració està al centre de la investigació endegada pel jutjat de Vinaròs pel miler de sismes que va provocar el Castor l’any 2013, ja que no va incloure cal informe de risc sísmic sobre l’emplaçament, tal com havien reclamat institucions com l’Observatori de l’Ebre. De fet, entre les persones imputades en el cas hi ha els responsables de Medi Ambient que van donar llum verda a la declaració d’impacte ambiental.
Al llarg dels darrers anys, en el marc de la seva lluita contra el projecte, el Consistori canareu va fer reiterades peticions d’informació als ministeris d’Indústria i Medi Ambient, que en la seva majoria es van quedar sense resposta.
Ara, emparant-se en la nova Llei de la transparència, l’Ajuntament d’Alcanar «ha tornat a tramitar aquelles peticions d’informació i ha rebut la primera resposta», segons detalla al Diari l’alcalde del municipi, Alfons Montserrat, per a qui resulta incomprensible «la inexistència d’informes previs dels serveis jurídics en una activitat potencialment contaminant com és el Castor, fet del qual va advertir fins i tot la Generalitat Valenciana, i vist l’impacte ambiental associat al projecte».
En aquest sentit, el Consistori ja ha posat en coneixement de la Defensora del Poble aquests fets, tot reclamant que s’obri una investigació.
L’Ajuntament d’Alcanar espera rebre a partir d’ara també tota la informació que al llarg dels darrers anys ha reclamat al Ministeri d’Indústria sobre la tramitació del projecte (ara en hibernació) i els informes posteriors als sismes.

Comentarios
Multimedia Diari