La majoria de pares de l'escola del Pinell de Brai tornen a deixar els fills a casa en el segon dia de curs

El conflicte pel descontentament amb dues mestres segueix encallat tot i un primer contacte amb Inspecció d'Ensenyament

19 mayo 2017 18:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El curs escolar continua sense començar amb "normalitat" a l'escola César Martinell del Pinell de Brai (Terra Alta). En el segon dia de classe només una desena d'alumnes, dels 55 que hi ha inscrits, han acudit al col·legi. A les nou en punt, també alguns dels pares dels alumnes que no hi han acudit han entregat un escrit a la direcció del centre i li han comunicat, com ja van fer aquest dilluns, que mantindran els fills a casa mentre no es resolgui el problema que s'arrossega amb dues de les mestres. En un breu comunicat, que han llegit a la porta del centre escolar, reclamen "solucions definitives" al descontentament que tenen amb les dues docents de l'escola que, arran del conflicte obert, estan de baixa. També demanen "respecte pels seus fills", aliens a la polèmica generada. Els pares van tenir un primer contacte, aquest dilluns la nit, amb el servei d'Inspecció del Departament d'Ensenyament però consideren que no se'ls ha donat "una resposta clara" a les seves peticions.

El segon dia de curs no ha començat gaire millor que el primer a l'escola César Martinell del Pinell de Brai. Minuts abans de les nous del matí d'aquest dimarts, a les portes del col·legi, s'hi ha aplegat només una cinquena part dels alumnes del centre escolar, 14 dels 55 nens i nenes inscrits. Un cop han entrat els petits, representants del grup de pares que han decidit no portar els seus fills a l'escola, fins que no es resolgui "el problema" que tenen amb dues de les mestres, han entrat al col·legi per lliurar un escrit a la direcció i comunicar que mantindran "la postura" fins que no se'ls hi ofereixin, per part d'Ensenyament, "solucions definitives".

El conflicte es va iniciar per la queixa i el descontentament de les famílies dels estudiants sobre la tasca de les mestres i la preparació dels seus fills. Quan la direcció va demanar a les docents, a l'inici d'aquest curs, que canviessin els seus mètodes es va desembocar una forta discussió. Arran d'aquesta disputa, una de les mestres va agafar la baixa, després d'argüir un atac d'ansietat, i a l'altra se li ha obert un expedient disciplinari per part de la Inspecció del servei, fet pel qual també hauria agafat la baixa aquest mateix dimarts.

El fet que les dues docents estiguin de baixa i hagin de ser substituïdes per nous mestres no satisfà els pares. De fet, ja han advertit al Departament d'Ensenyament que mantindran els seus fills a casa fins que apartin les dues mestres definitivament del centre. Aquest dimarts han llegit als mitjans de comunicació un breu comunicat on refermen la seva postura i demanen respecte per als seus fills i han refusat fer altres declaracions.

Comentarios
Multimedia Diari