La manifestació en defensa del riu Ebre rep el suport de 70 organitzacions

La Plataforma en Defensa de l'Ebre mostra preocupació per l'impacte que pugui tenir la polèmica dels bous i el monument de Tortosa sobre l'assistència de manifestants a Barcelona

19 mayo 2017 19:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Unes setanta organitzacions, entre ONG, moviments socials, partits i sindicats, donen suport, fins avui, a la manifestació convocada diumenge a Barcelona per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), amb el lema ‘L’Ebre sense cabal és la mort del Delta’ i que reclama, un cop més, la derogació del Pla Hidrològic de l’Ebre i uns cabals ambientals suficients per al tram final del riu.

Destaquen a nivell ambiental entitats com Greenpeace, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció i altres d’Aragó i València. En l’àmbit social, entitats independentistes com l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI. En el polític, CDC, ERC, Podem, PSC, ICV i la CUP, entre d’altres. Finalment, hi seran presents els principals sindicats.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha confirmat l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El manifest final serà llegit per l’actriu Mercè Martínez, coneguda pel seu paper de Nora a la sèrie de TV3 La Riera.

La PDE ha organitzat 30 autocars, amb sortida des de Tortosa i Amposta.

Malgrat el gran nombres d’adhesions, Tomàs admet que les polèmiques sobre la festa dels bous i la consulta pel monument franquista de Tortosa han generat «mala imatge» a la resta de Catalunya i podrien afectar l’èxit de la mobilització. De fet, van convocar una roda de premsa ahir per recordar a la ciutadania ebrenca la convocatòria, quan la polèmica del monument encara és viva. «Volem que la manifestació sigui una demostració de dignitat ebrenca», s’assegurà.

La mobilització s’iniciarà a les 12.00 hores a la plaça de la Universitat i finalitzarà a la plaça de la Catedral, amb la lectura del manifest, diversos parlaments a càrrec d’organitzacions ambientals i actuacions musicals dels Quicos, Riu en So i Pepet i Marieta. Una ballada de jotes clourà l’esdeveniment.

La capçalera de la marxa anirà a càrrec dels activistes de la PDE, vestits amb les camises blaves amb el nus, seguits de les entitats ambientalistes, amb una segona pancarta relativa al mercadeig de l’aigua, i una tercera exigint respecte per les directives ambientals europees, on es col·locaran els polítics.

Tomàs insistí, com ja va fer en el cas de la manifestació d’Amposta, que la lluita per uns cabals suficients no és únicament ebrenca, «sinó una lluita de país. Necessitem que Catalunya assumeixi aquesta lluita».

En aquesta línia, la PDE advertí que el Govern de l’Estat en funcions està transmetent el missatge a la Comissió Europea que la lluita de la PDE forma part de l’enfrontament polític entre Catalunya i Espanya.

La manifestació coincideix amb la redacció d’una nova queixa a les institucions europees i de la fase final de redacció de l’informe dels eurodiputats que van visitar el delta de l’Ebre el febrer.

Comentarios
Multimedia Diari