La marea torna a trencar la barra del Trabucador del Delta

Infosa reclama "celeritat" i "efectivitat" en les actuacions del govern espanyol

06 junio 2020 08:32 | Actualizado a 08 junio 2020 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La barra del Trabucador del delta de l'Ebre s'ha tornat a trencar a causa de la pujada de la marea i del vent dels darrers dies. L'empresa Infosa, que explota les salines de la Trinitat de la Punta de la Banya, ha reclamat que s'utilitzi com més aviat millor el sistema de dragues per portar sorra d'altres punts del delta i apuntalar l'istme. En un comunicat, l'empresa considera que l'actuació de la Direcció General de Costes del Ministeri de Transició Ecològica no és "suficient". Per aquest motiu, ha demanat "celeritat, concreció i més efectivitat" al govern espanyol per evitar nous trencaments de la franja, malmesa inicialment pel Gloria, i que torna a estar trencada des de dijous.

El gerent d'Infosa, Joan Sucarrats, ha recordat que hi ha consens al territori per l'ús de les dragues per tal de recuperar la barra del Trabucador i que cal una actuació més "duradora" i "contundent" per evitar nous trencaments. "Si al mes de juny, qualsevol petita pujada d'un temporal de mar desfà el camí precari que s'està fent, al mes d'octubre tindrem un problema molt gros i ens quedarem incomunicats durant mesos", ha alertat.

Sucarrats ha insistit que els treballs són necessaris tant per mantenir els 60 llocs de feina a les salines com per la riquesa mediambiental del paratge deltaic. La represa de les obres de regeneració de la barra van començar a principis del maig i suposen una inversió de 700.000 euros per part de la Direcció General de la Costa i el Mar estatal.

Comentarios
Multimedia Diari