Més de 700 denúncies a Amposta per incomplir les normes sanitàries el 2020

La seguretat ciutadana i el trànsit van concentrar el gruix de l'activitat del cos al llarg de l'any passat

03 marzo 2021 10:41 | Actualizado a 03 marzo 2021 16:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vulneració de les normes de seguretat contra la covid-19 va ser el motiu del 49,37% de les denúncies interposades per la policia local d'Amposta al llarg del passat 2020. Segons consta en la memòria del cos,, els casos relacionats amb la pandèmia van ser 710, d'un total de 1.438 actes que van comportar denúncia. Els principals motius de sanció en aquest àmbit van ser no portar la mascareta i incomplir les restriccions de mobilitat. Al llarg d'aquest any passat, la policia local va efectuar un total de 8.865 serveis, principalment relacionats amb qüestions de seguretat ciutadana -3.659 i un 37,65%- i trànsit -1.931.

De la mateixa manera que altres cossos policials en l'àmbit local o municipal, la policia local d'Amposta ha vist com la irrupció de la pandèmia ha modificat substancialment la seva activitat habitual. "Les mesures de restricció per evitar la propagació de la covid-19 han centrat pràcticament el 50% del treballs i els recursos de la policia", ha reconegut el mateix inspector en cap del cos, Josep Massana. Una situació, ha assegurat, que es pot fer extensible a la resta de forces policials de Catalunya.

Segons ha remarcat el mateix Massana, entre un 80 i 90% de les denúncies relacionades amb les mesures per aturar la covid-19 ho han estat per incomplir l'obligatorietat d'ús de la mascareta així com per infringir les restriccions de mobilitat imposades des de mitjan març de l'any passat, amb els diversos confinaments municipals i comarcals així com el toc de queda en vigor.

Al llarg de 2020, la policia local va aixecar en total 1.710 actes, de les quals 272 corresponen a altres fets que no han suposat la imposició de sancions administratives. Les elaborades pels agents en relació amb els incompliments de les mesures de seguretat sanitària i de les restriccions imposades per aturar la pandèmia –que en tots els casos han comportat sanció- han suposat un 41,52% del total.

En segon lloc, per ordre de magnitud, se situen les relatives a infraccions de l'ordenança municipal de policia i bon govern per consum o tinença de drogues a la via pública, amb 225 actes –un 13,16% de les actes totals- que van suposar denúncia. "Des de fa alguns anys una de les prioritats que tenim és minimitzar al màxim el tràfic i el consum i tinença d'estupefaents a la ciutat", ha apuntat Massana.

La memòria també recull denúncies per altres comportaments incívics: entre d'altres, 95 casos per dipositar deixalles fora dels contenidors així com 22 per orinar o defecar a la via pública.

Comentarios
Multimedia Diari