La multinacional Jabil estrena centre d’innovació al polígon Catalunya Sud

L’empresa d’injecció de plàstics amplia les instal·lacions a Tortosa i preveu augmentar la pantilla en  80 treballadors

14 junio 2017 18:43 | Actualizado a 21 noviembre 2017 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La multinacional americana Jabil  ha estrenat un centre d’innovació tecnològica al Polígon Catalunya Sud,  a l’Aldea, alhora que ha ampliat les seves instal·lacions a Tortosa (l’antiga Plàstics Castellà).  Amb una inversió propera als 8 milions d’euros, s’ha aixecat nou centre tecnològic i una nova planta de producció de la companyia, dedicada al disseny i fabricació de packaging per injecció de plàstic,  i especialitzada en el sector de l’alimentació, que a mig termini suposarà la creació de 80 nous llocs de treball.

Aquests se sumaran als més de 400 que ja treballen a la planta de Tortosa, que passa dels 6.000 metres quadrats actuals als 8.000, amb una nova nau que incorpora les darreres tecnologies en injecció de plàstics. 

Pel que fa al centre Blue Sky de recerca i investigació, és similar al que Jabil té a San José (Califòrnia, Estats Units) i pretén ser punt de referència de la companyia a Europa.  Les noves instal·lacions ubicades a l’Aldea són de 6.000 metres quadrats, incloent el nou centre tecnològic, una nova planta de motlles i matrius (3.500 metres quadrats) i nous espais logístics (1.500). Actualment, els tres  espais ocupen 73 persones, bona part dels quals són enginyers. 


El centre tecnològic té l’objectiu de desenvolupar noves solucions i productes en el sector del plàstic per a tot el grup, i suposarà la consolidació de les instal·lacions del Baix Ebre com el hub més important de la multinacional a nivell europeu. «Aquí oferirem innovació a velocitat digital», ha destacat el director general de Jabil Packaging Solutions, Erich Hock.

 La multinacional Jabil compta amb 180.000 treballadors a tot el món  i té  la seu central ubicada a Florida. El juliol de l’any 2015 va adquirir l’empresa tortosina familiar Plásticos Castellà, que es va integrar al grup internacional. 

L’encarregat d’inaugurar les noves instal·lacions aquest dimecres a la tarda ha estat el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.  «Jabil és un bon exemple del que ha de fer una empresa: ampliar les instal·lacions i crear un centre d’innovació. I el resultat és el que veiem, un important centre de desenvolupament a nivell europeu», ha afirmat el conseller, tot agraint a l’empresa multinacional el  fet d’haver escollit Catalunya i en especial les Terres de l’Ebre per haver fet aquesta important  inversió.

Comentarios
Multimedia Diari