La navegació fluvial vol esdevenir un nou actiu turístic a Tortosa

Un tast de vins a bord del llagut 'Lo Sirgador' o una sortida combinada amb bicis per la via verda, noves propostes que ja arrenquen

19 mayo 2017 15:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els titulars del llagut turístic Lo Sirgador de Tortosa estan convençuts que aquest serà un bon any quant a la navegació d’esbarjo a la ciutat. Des d’aquest mes de març el llagut turístic ja ha realitzat sortides regulars en cap de setmana, al migdia. Aquest passat cap de setmana mateix el llagut també ha realitzat una sortida fins a Xerta, d’una durada d’una hora i tres quarts aproximadament, amb la veu de Pili Cugat i la guitarra de Carlos Lupprian com a acompanyament a bord.

Tal com explica el representant del llagut turístic Adelino Fontanet, actualment Lo Sirgador està preparant quatre noves activitats «per fer una oferta variada, diferenciada i divertida a la ciutat». La primera proposta ja ha arrencat i ha sigut organitzada juntament amb altres operadors de la ciutat. S’anomena «Tortosa, història i riu», i inclou el trajecte en llagut d’una hora per tota la façana fluvial de la ciutat, l’entrada a la Catedral de Tortosa i el dinar en un restaurant de la ciutat.

La temporada passada també es va fer en diverses ocasions una proposta que segons Fontanet va funcionar molt bé entre el públic: els vermuts musicals. Consisteix en una sortida d’una hora i mitja de durada amb el llagut, al migdia, oferint als usuaris un vermut amb variat tortosí, vermut o cervesa i amb la participació de l’especial veu de Pili Cugat, que interpreta cançons relacionades amb el riu Ebre i amb la seua vinculació emocional.

«El fet de combinar el vermut i donar-li el toc musical va funcionar molt bé i la gent l’any passat sortia encantadíssima. Enguany ho tornarem a fer amb més freqüència», detalla el guia.

Les dos propostes que són total novetat d’enguany són una sortida en llagut combinant-ho amb una excursió en bicicletes per la via verda, i una sortida amb maridatges de vins a bord de l’embarcació.

Pel que fa a la primera activitat, Fontanet explica que ja s’estan ultimant els detalls. «La idea seria fer o bé Tortosa-Xerta o bé Xerta-Tortosa amb llagut i combinar-ho amb el gran atractiu turístic que és la via verda i les bicicletes, que es poden llogar tant a Tortosa com a Xerta».

Finalment, l’altra proposta, menys familiar que l’anterior, és una sortida amb Lo Sirgador durant la posta de sol, a última hora de la tarda, i oferir-hi a bord degustacions de productes de proximitat i maridatges amb vi de la DO Terra Alta. Hi haurà una representació de diversos cellers, amb com a mínim un tast de quatre vins diferents. «Creiem que és molt bona idea unir la navegació i la degustació dels vins del nostre territori», detalla Fontanet.

Les quatre activitats estaran en ple funcionament per aquesta Setmana Santa, i algunes fins i tot abans. S’allargaran fins Sant Joan, moment en què podran arrencar d’altres per a la temporada estiuenca.

Fontanet explica que entre el públic habitual del llagut hi ha turistes locals, d’arreu de Catalunya i de l’Estat, i també d’estrangers, com anglesos i dels Països Baixos.

«Ara la gent ja ens comença a situar i per a la gent local de vegades la façana de Tortosa que es veu des del riu o el mateix riu Ebre és un gran desconegut».

Comentarios
Multimedia Diari