La neu arriba a les Terres de l'Ebre

Enfarinades en municipis com Ulldecona i Arnes, a més del Port

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La neu ha fet finalment acte de presència a les Terres de l’Ebre. Aquest dijous a la  tarda  els paisatges de diversos punts del territori han quedat enfarinats. És el cas d’Arnes, al peu del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta, i també Ulldecona, a l’extrem sud del territori i a poc més de cent metres sobre el nivell del mar. En el cas de la població del Montsià, les volves de neu han sorprès  els veïns entre les quatre i les cinc de la tarda, tot i que bàsicament la neu només s’ha fet  visible als camps d’oliveres i els de cereals recent llaurats.

Pel que fa Arnes, els camps i vinyes més propers a la població també lluïen  a la tarda coberts d’una fina capa de neu. La primera nevada de l’any a les Terres de l’Ebre també ha emblanquinat diversos punts de la serralada del Port, entre altres muntanyes.  

Amb tot, la Generalitat ja ha desactivat  l’alerta  del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de fred. El Pla es va activar dimarts amb l’inici del descens de les temperatures cap a valors extremadament baixos en relació als habituals en el conjunt de Catalunya; una situació que ja no s’ha de donar a partir de la nit de dijous a divendres.

 Amb tot, el fred seguirà sent intens els propers dies, però amb tendència a augmentar les temperatures mínimes. De cara al cap de setmana, però, s’espera vent intens a molts punts del territori, i mala mar a tot el litoral català.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per aquest divendres s’esperen novament precipitacions febles a l’extrem sud i en el quadrant nord-est, mentre que al litoral no es descarten pluges aïllades fins a migdia i més possibles al final de la tarda.

De matinada, la cota de neu se situarà entorn dels 400 metres, encara que al llarg del dia pujarà fins als 900 metres.

Comentarios
Multimedia Diari