La neu emblanquina punts elevats del Baix Ebre i la Ribera

Han caigut flocs de neu durant una estona a ciutats com Tortosa i Roquetes

27 febrero 2018 15:37 | Actualizado a 27 febrero 2018 16:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La neu ha arribat a les Terres de l'Ebre aquest migdia, però ho ha fet de manera dèbil fins ara malgrat les baixes temperatures registrades arreu del territori. Només en zones elevades de les comarques del Baix Ebre i Ribera d'Ebre,  com Tivissa o Paüls la neu ha enfarinat el terreny. També ha nevat en punts de la serra del Montsià. De fet, ha caigut flocs de neu en moltes poblacions ebrenques però no ha quallat. És el cas de Tortosa, Roquetes, Móra d'Ebre i Flix, entre d'altres. 

D'altra banda, a causa de les inclemències meteorològiques previstes per demà dimecres dia 28 de febrer, s’ha suspès el Servei Comarcal de Transport Escolar que gestiona el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La suspensió del servei comarcal de transport escolar afectarà 430 alumnes de la comarca, usuaris habituals de les 19 línies de ruta que hi ha i porten als alumnes a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, l’Institut de Flix i de l’Institut Escola de Móra la Nova. A més, també es veurà afectat el servei de transport adaptat, que dóna servei als centres de dia de la Ribera d’Ebre.

Activen mesures a Tortosa

Davant l'alerta de neu, l'Ajuntament de Tortosa té a punt un dispositiu per fer front a possibles incidències. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que la Policia Local reforçarà la seva presència a tot el terme municipal. A més de tallar els accesos al massís del Port, també s'avaluarà si és necessari restringir els accessos a les parts més altes del municipi, com és el barri de la Simpàtica, Mig Camí i Coll de l'Alba. Roigé ha demanat a la ciutadania que eviti desplaçaments innecessaris i que extremi les precaucions durant les pròximes hores.

Els vehicles de neteja estan a punt per si cal retirar la neu de la via pública i l'alcaldessa també ha informat que es disposa del suficient contingent de sal per utilitzar a les vies on es puguin produir plaques de gel i garantir la mobilitat del trànsit rodat. També des dels Serveis Socials de l'Ajuntament, la Creu Roja i la Casa d'Acollida es vetllarà per les persones sense sostre que durant aquests dies puguin requerir d'assistència. Amb la col·laboració de la Policia Local es farà una recerca activa de persones sense llar per acompanyar-les a la Casa d'Acollida o, en cas que ho rebutgin, oferir-los-hi mantes. 
 

Comentarios
Multimedia Diari