La neu cobreix la Terra Alta, amb més de 15 centímetres a Batea

Es requereix l'ús de cadenes en sis carreteres, s'han tancat quatre escoles i s'ha suspès el transport escolar

20 enero 2020 11:35 | Actualizado a 21 enero 2020 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El temporal Glòria està deixant una important nevada a la comarca de la Terra Alta. Les precipitacions en forma de neu han començat a caure la matinada d’aquest dilluns, a partir de les 5, i al migdia deixen acumulacions de més de 15 centímetres a Batea o de 7 a Gandesa, totes dues poblacions situades a una altura de poc més de 300 metres.  Xifres similars s’acumulen a Horta de Sant Joan, Arnes o Vilalba dels Arcs, entre d’altres.

CONSULTA L'ESTAT DE LES CARRETERES A TARRAGONA A CONSEQÜÈNCIA DEL TEMPORAL GLÒRIA

Feia uns sis anys que no hi havia una nevada tant important,  detalla al Diari l’alcalde de Gandesa, Carles Luz. Afecta pràcticament a tots els pobles de la comarca, on el Departament d’Educació ha suspès el transport escolar. Estan tancades l’institut-escola de Batea, amb 260 alumnes afectats; l'escola de Caseres, amb 9 alumnes afectats; a la Pobla de Massaluca, amb 13, i Prat de Comte, amb 11 alumnes.

I és que la majoria de mestres no han pogut arribar als seus centres de treball. Pel que fa a Gandesa, tant l’institut com l’escola han suspès les classes però es mantenen oberts amb servei de guarda. Així, molts xiquets d’aquestes poblacions han pogut gaudir de la neu jugant a carrers i places. A Gandesa, l’Ajuntament també ha activat el pla d’emergència municipal per neu i ha repartit sal pels punts més transitats del nucli urbà, mentre que a Batea, l’alcalde, Joaquim Paladella, explica al Diari que de moment no s’ha pres aquesta mesura, a l’espera de com evoluciona el temps. “Les previsions apunten a què aquesta tarda el que tindrem serà pluja”, explica.

Pel que fa a les carreteres, el Servei Català del Trànsit informa de la presencia de neu i gel a la N-420, la C-43, la T-3340 a Arnes, la  T-334 entre Horta de Sant Joan i Bot, TV-3531 entre Gandesa i Bot, i la TV-7231 entre Gandesa i Vilalba dels Arcs, on es requereix l’ús de cadenes. Les màquines lleva-neu treballen sense descans a tota la zona, però com el temporal no s’atura, poc després de netejar les vies es tornen a omplir de neu.

A banda de la Terra Alta, la neu ha fet acte de presència a les muntanyes de la serralada dels Ports (aquí ja des d’ahir diumenge), o en punts alts de la serra litoral del Montsià.

Comentarios
Multimedia Diari