La nova Ruta del Vi per impulsar la Terra Alta

El Consell Regulador vol situar la comarca com una de les principals destinacions del sector a Catalunya

29 octubre 2021 17:40 | Actualizado a 30 octubre 2021 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vi, paisatge, història i gastronomia. Són els eixos al voltant dels quals gira la nova Ruta del Vi de la Denominació d’Origen Terra Alta, presentada ahir. Més de 50 activitats enoturístiques de diferents temàtiques i adreçades a públics diferents on es poden trobar des de cellers que ofereixen visites així com cursos d’iniciació al tast de vins, tallers de verema, visites històriques... tot per convidar els visitants a conèixer aquest territori considerat l’ànima de la garnatxa blanca.

Una proposta en la que es porta treballant des de fa més d’un any i que té per objectiu situar la Terra Alta entre les destinacions enoturístiques més demandades de Catalunya, amb una oferta atractiva i competitiva «que es basi en una estratègia de creixement sostinguda sota criteris de sostenibilitat i turisme responsable, i amb un màrqueting innovador i eficaç», remarquen des del Consell Regulador. La ruta compta amb les propostes de cellers de diverses poblacions com Batea, Gandesa, Vilalba dels Arcs o Bot. Ahir es va presentar als professionals de l’enoturisme en una fira pels carrers del nucli antic de Batea, on els cellers van mostrar els seus productes turístics i alguns dels seus vins, i que va comptar també amb la presència d’allotjaments i agències. Al vespre també es va presentar al públic en general en el marc de la inauguració de la Festa del Vi, a Gandesa.

Segons el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, Joan Arrufí, la Ruta del Vi ha de permetre endreçar les diferents propostes enoturístiques dels cellers «per enriquir l’oferta plural i dinàmica» que hi ha a les Terres de l’Ebre. «La Ruta del Vi és un projecte ambiciós, creatiu, innovador i de futur que donarà vida i notorietat al territori a través dels seus vins, de les seves garnatxes i de la DO Terra Alta», remarcà durant la presentació a Batea.

Es tracta d’un projecte de col·laboració público-privada que involucra diferents agents tant de la demarcació de Tarragona com de la comarca de la Terra Alta, com ara la DO Terra Alta i els seus cellers, el Consell Comarcal de la Terra Alta, la Diputació de Tarragona mitjançant el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta.

La Ruta tindrà el seu desplegament tant a nivell audiovisual com digital, gràcies a la realització d’un espot i càpsules que promocionen el territori, des del seu paisatge fins a la gastronomia, passant per l’oferta esportiva i de lleure. Compta també amb perfils a les principals xarxes socials, així com amb un web (rutadoterraalta.cat) on es donen a conèixer totes les activitats dels membres que la configuren, de manera que el turista pugui organitzar la seva visita amb temps i sense perdre oportunitats de gaudir tant dels vins com de la resta d’experiències.

34 Festa del Vi

La presentació de la Ruta del Vi va coincidir amb el tret de sortida a la 34 Festa del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa, amb l’acte inaugural i la Nit de les Garnatxes Blanques al Celler Cooperatiu modernista. Fins al proper dilluns 1 de novembre, la capital de la comarca recupera el pols a una de les seves cites anuals més esperades.

Després de la pausa que va representar l’any passat la pandèmia per la Covid-19, es recupera l’aparador més gran per gaudir dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta i la seua varietat insígnia, la garnatxa blanca. La Mostra de Vins se situa a la rambla de la Democràcia i compta amb 30 cellers de la DO Terra Alta. El tiquet, que inclou una copa màgnum, el porta copes i 5 degustacions, costa 12 euros. També es poden fer 6 degustacions per 8 euros.

La Festa recupera algunes de les seves activitats més populars, com ara demà diumenge el dinar de la Clotxa, el típic menjar de pagès que s’elabora buidant la molla d’un pa i es farceix d’una arengada, tomates i alls al caliu.

Paral·lelament els productors adherits a la DO Terra Alta organitzen activitats als seus cellers, com ara tastos de vins i vermuts, visites guiades o actuacions musicals, entre d’altres.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, destaca que «després de l’edició limitada de l’any passat, enguany totes les entitats implicades hem volgut recuperar la festa en la seua integritat. Una festa que representa el millor que tenim a la nostra comarca, els nostres vins amb Denominació Origen i amb la varietat garnatxa blanca com a màxim exponent».

Comentarios
Multimedia Diari