La nova Unitat d’Hemodiàlisi de Jesús serà una realitat aquest estiu

L‘alcalde de Tortosa posa en perspectiva els seus més de 10 anys en el càrrec en una audiència pública

29 diciembre 2017 10:17 | Actualizado a 29 diciembre 2017 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova Unitat d’Hemodiàlisi de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús estarà operativa aquest estiu. Així ho ha anunciat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. En aquests moments s’estan executant els treballs de construcció, que tenen un pressupost de més d’un milió euros aportats per la societat municipal GESAT, que gestiona el centre hospitalari.

La nova unitat serà el centre d’hemodiàlisi de referència a les Terres de l’Ebre. Actualment dona servei a més de 100 pacients d’arreu del territori. Ara estarà a peu de carrer i no en una quarta planta. D’aquesta forma, serà més accessible i amb un servei més ràpid per tothom, ja que els pacients que l’empren han de fer ús d’aquesta unitat tres cops a la setmana.

Per descomptat, la unitat comptarà amb evidents millores tecnològiques per oferir un servei òptim a tots els pacients ebrencs. Després de Reis, l’equip de govern realitzarà una visita d’obres per comprovar com s’estan desenvolupant els treballs.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també ha anunciat que el 8 de gener se celebrarà la primera junta de govern que aprovarà la licitació del projecte d’urbanització de l’espai de davant la Catedral, on s’han trobat important restes arqueològiques.

Es tracta d’un projecte molt important per a la ciutat, no només en l’àmbit de l’urbanisme sinó també per al sector del turisme, ja que el nou espai urbà que es crea davant de la Catedral (al lloc on hi havia les antigues cases) s’ha convertit en un focus de destacades excavacions i troballes arqueològiques, i s’haurà de veure quin encaix tindrà la visita o exposició d’aquestes restes amb la plaça o entorn que es forme davant el temple religiós.

Finalment, Bel també ha anunciat que l’execució de la rehabilitació i millora de les façanes de la plaça de l’Ajuntament es portarà a terme al febrer, la qual cosa també canviarà ostensiblement l’aspecte d’aquest centre neuràlgic de la ciutat. 

Audiència pública
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va portar a terme una audiència pública dimecres a la nit, on va posar en perspectiva els seus més de 10 anys a l’alcaldia de la ciutat. Bel no acabarà el mandat. La tercera audiència pública de l’alcalde, en virtut d’allò que disposa el Reglament de participació ciutadana, va servir per posar negre sobre blanc els comptes municipals per a 2018. Un repàs exhaustiu al pressupost i a les ordenances fiscals de l’exercici entrant van servir a l’alcalde per dibuixar davant del públic assistent quin és l’escenari actual de Tortosa, i quin era el punt de partida quan va prendre possessió de l’alcaldia, per primera vegada, l’any 2007.

Bel va aprofitar la seua compareixença per explicar quina ha estat la seua fórmula per reduir l’elevat endeutament de l’Ajuntament, aconseguir al mateix temps més ingressos, sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, mantenir i millorar la qualitat en la prestació dels serveis públics, i continuant fent inversió pública. I tot plegat en uns anys de greu crisi econòmica i financera. 

En política fiscal, Bel va recordar que l’objectiu sempre ha estat «aconseguir recursos suficients per a la prestació de serveis públics amb la màxima equitat tributària, sense que això impliqui hipotecar governs ni generacions futures». Entre les mesures per assolir aquests objectius destaca la congelació i reducció de tributs.

La ràtio d’endeutament de l’Ajuntament se situa en el 61,63%. Bel també va recordar algunes de les principals inversions previstes per a 2018, entre les quals al capdamunt se situa la nova piscina i complex d’aigües.

Comentarios
Multimedia Diari