La nova plataforma antitaurina no preocupa a les penyes

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre es va reunir dissabte a Ulldecona per fer balanç de l’exercici del 2018 i de les reunions amb els polítics del territori

20 enero 2020 10:20 | Actualizado a 20 enero 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els taurins ebrencs segueixen treballant per mantenir la seva festa tot i els agents que, cada cop més, se situen en la seva contra. Després que la setmana passada es presentés a Barcelona la plataforma «Prou correbous» amb l’objectiu d’abolir els actes taurins arreu de Catalunya, des de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, i a través del seu president Santiago Albiol, van voler transmetre que «tot i que ja fa més de 20 anys que es creen entitats i agrupacions per acabar amb la nostra festa, l’única cosa que fan és fer-nos retrocedir per cada pas endavant que donem nosaltres», deia Albiol, qui també afegia que «per molt que els antitaurins insisteixin i es posen en la nostra contra, no faran que deixem de treballar per defensar la nostra festa dels bous».

La nova plataforma, que naixia del consens entre 9 entitats animalistes d’arreu de Catalunya, entrava amb força amb una enquesta on posaven de manifest que «el 75% de la població està a favor de la prohibició dels correbous i més d’un 80% els consideren maltractament animal». Unes dades recollides per l’Institut Opinòmetre que es van realitzar a través d’una enquesta feta a 600 persones majors de 18 anys «representatius de tota la societat catalana», durant el mes de novembre de l’any passat. Segmentats per províncies, els resultats de l’enquesta mostraven que, tot i que a Barcelona aquesta consideració pujava al 83%, a la demarcació de Tarragona també hi havia un 74% de les persones enquestades que considera que els correbous suposen un maltractament als animals. A més, els índexs de l’esmentat qüestionari apuntava també que un 85,5% dels enquestats no consideraven justificat que les administracions facin servir diners públics per a la celebració de «correbous» en festes populars.

Respecte a totes aquestes dades, el president de l’Associació taurina, Santiago Albiol, es mostrava oposat a entrar en polèmica, remarcant que des de l’Associació seguirien treballant incansablement per la defensa d’aquestes activitats: «Cada grup que continue fent la seva feina, ells amb les seves subvencions i nosaltres amb el suport dels nostres socis, sempre defensant la nostra festa conjuntament amb els alcaldes, ajuntaments i grups polítics que ens donen suport», declarava Albiol, qui afegia també que «com més ens ataquen, més forts ens fem i més persones acudeixen a nosaltres des d’arreu de Catalunya, fins i tot per sumar-se com a membres de l’Agrupació».

Assemblea de socis

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre es va reunir dissabte al saló de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona, un espai que els hi va ser cedit per fer balanç i donar compte als socis de l’activitat corresponent a l’any 2018, a més dels comptes de l’any passat. El president de l’Agrupació, Santiago Albiol, afirmava que l’assemblea de dissabte «va ser una trobada molt tranquil·la, però també de les més participatives dels darrers anys, ja que va venir molta gent, i tot i això però tots els punts es van poder aprovar per unanimitat».

Durant la trobada, que va començar a mitja tarda, es va aprovar el pressupost de l’exercici vençut del 2019, es va presentar el pressupost per al 2020 i, entre altres punts de l’ordre del dia, es va donar compte del balanç de la temporada de bous a les Terres de l’Ebre i de les trobades amb els grups polítics, a més de les activitats on van participar i la situació de la Fundació del Toro de Lídia.

En referència a les trobades amb alcaldes i polítics ebrencs, el president de l’Associació va sentenciar que «són unes reunions que estem fent de forma periòdica i que realitzem un o dos cops al mes per seguir treballant en defensa dels bous». El president de l’Agrupació de Penyes i Taurines de les Terres de l’Ebre declarava també que, abans d’acabar el mes de gener, la comissió es tornarà a reunir amb diferents alcaldes del territori per seguir treballant de forma conjunta.

Comentarios
Multimedia Diari