La nova sala de l’Auditori Felip Pedrell portarà el nom del dramaturg Ricard Salvat

Aquest diumenge es va celebrar un espectacle inspirat en Salvat

M. P.

Whatsapp
Aquest diumenge es va celebrar un espectacle inspirat en Salvat. FOTO: Ajunt. de Tortosa

Aquest diumenge es va celebrar un espectacle inspirat en Salvat. FOTO: Ajunt. de Tortosa

Diversos actes culturals han recordat aquest cap de setmana a Tortosa la figura del dramaturg Ricard Salvat (1934-2009), coincidint amb el desè aniversari de la seua mort, per destacar-ne la contribució cultural al país. 

Divendres al vespre es van presentar dos llibres que recullen alguns dels textos personals de Salvat. Es tracta de Diaris (1962-1968) i Diaris (1969-1972), que ha editat la Universitat de Barcelona. 

Durant la presentació d’aquests llibres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va anunciar que la nova sala que tindrà l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, que serà ampliat imminentment, portarà el nom de Ricard Salvat. 

Ahir al matí també es va celebrar un espectacle poètic, musical i teatral en el seu record a l’incomparable espai del pati dels Reials Col·legis.

Ricard Salvat va ser dramaturg i director teatral, entre altres facetes culturals, i un dels noms de referència del teatre català de la segona meitat del segle XX. La seua llarga trajectòria el va fer valedor de diversos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, el 1996, el Premi Nacional de Teatre de Catalunya, el 1999, o el premi Joanot Martorell de Literatura Catalana el 1959.

Temas

Comentarios