Más de Ebre

La nuclear d'Ascó acaba la recàrrega de combustible de la unitat I

La crisi sanitària va retardar l'inici i la parada s'ha fet amb la plantilla mínima per dur-la a terme

ACN

Whatsapp
FOTO: ANAV

FOTO: ANAV

La central nuclear d'Ascó ha iniciat el 28è cicle d'operació de la unitat I aquest dimarts a la tarda. La planta es va connectar novament a la xarxa elèctrica a les 15:10 hores després de finalitzar les accions de recàrrega de combustible.

La parada es va iniciat el 28 d'abril, deu dies més tard del previst, per allunyar l'arrancada del pic de la corba de contagis de la covid-19. Hi ha treballat uns 600 professionals, "els mínims" per garantir les actuacions necessàries. Les activitats es van redefinir per complir "estrictes protocols" i mesures de prevenció i protecció de salut i seguretat i es van organitzar torns de treball segurs per als empleats. La recàrrega s'ha desenvolupat "amb normalitat".

FOTO: ANAV

En conjunt, s'han incorporat 16 modificacions de disseny i s'han executat 7.600 ordres de treball. S'han renovat 64 dels 157 elements combustibles que conté el nucli del reactor i els segells de dues de les bombes de refrigerant del reactor, s'ha substituït el sistema de maneig de combustible i la inspecció visual remota de l'exterior de la tapa del vas, i s'ha treballat en els sistemes de seguretat.

Per a escometre la recàrrega s'han adoptat diferents mesures específiques de prevenció, com la reordenació dels accessos i les zones de pas, la presa de temperatura per detectar possibles casos de febre, i la regulació dels desplaçaments fins i des de la instal·lació. Entre les normes d'obligat compliment per a tots els treballadors, han hagut de mantenir una distància de dos metres quan ha estat possible, utilitzar equips de protecció com guants i mascareta o altres més específics per a treballs en espais reduïts, rentar-se freqüentment les mans i netejar les eines i superfícies de treball. Addicionalment, s'han realitzat també tests ràpids d'anticossos com a mesura preventiva per evitar possibles contagis de persones asimptomàtiques.

La central ha facilitat allotjaments centralitzats a prop de 250 professionals que venien de fora de la província de Tarragona i s'han evitat els vehicles de traslladat col·lectiu tant dins com fora de l'emplaçament.

La propera parada per recàrrega a la central nuclear d'Ascó està prevista per al mes d'octubre d'enguany, quan es farà la 26a recàrrega de combustible a la unitat II.

Temas

Comentarios

Lea También