Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Ebre

La nuclear d’Ascó ajorna la recàrrega de combustible

L’operació estava programada per al dia 18 d'abril, però amb la situació de pandèmia per la Covid-19 i l‘estat d’alarma es farà el 28

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

La central nuclear d’Ascó ha ajornat l’inici de la 27a recàrrega de combustible de la unitat I, programat per al 18 d’abril. Davant la situació de pandèmia per la Covid-19 i l’estat d’alarma, l’operadora de la central ha fixat l’operació per al 28 d’abril. «Prioritzant la salut de les persones i la seguretat de la instal·lació, ANAV ha pres la decisió de retardar l’inici d’una activitat essencial per al cicle d’operació d’una central nuclear i està revisant l’abast del projecte amb l’objectiu d’ajustar-lo a les feines imprescindibles que s’executaran amb totes les mesures de prevenció necessàries», assenyalen els gestors de la central en una nota. La central extremenya d’Almaraz I també ha ajornat la recàrrega de combustible.
La central nuclear realitza recàrregues de combustible periòdicament i més d’un miler de professionals de diferents perfils i especialitats s’incorporen a la instal·lació per a dur a terme, amb l’equip humà estable de la central, fins a 10.000 ordres de treball. Entre les activitats més significatives destaquen la substitució d’alguns elements combustibles que conformen el nucli del reactor, la realització d’inspeccions visuals remotes en diferents components del vas del reactor, o la inspecció de tubs, entre d’altres.

Temas

Comentarios

Lea También