La passió de May Urgell omple de color la biblioteca

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acull fins finals d’aquest mes la mostra ‘Mon cheri’, de l’artista tortosina

16 febrero 2020 07:50 | Actualizado a 16 febrero 2020 09:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Popular i molt estimada a la ciutat, l’artista tortosina May Urgell ha inaugurat una nova mostra de pintura a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Es tracta de ‘Mon cheri’, de tocs afrancesats i sempre cosmopolita, una exposició amb una dotzena d’obres abstractes de tècnica mixta que configuren una bona mostra per conèixer la trajectòria de l’artista, que sempre s’ha situat cap a l’abstracció i el colorisme.

Atreviment, color i avantguarda són segurament alguns dels conceptes que millor defineixen l’obra d’Urgell, que empra diferents materials per plasmar la seua particular obra. Amb peces com ‘Manhattan’, ‘Verbena’ o ‘Asia en vermell’, l’artista exposa una explosió de color i passió que no sempre representa el que sembla. «Cada expectador podrà veure coses diferents, però a vegades plasmo coses personals que no vull explicar. El cert és que tinc molta imaginació, la imaginació és la base central de la meua obra», explica l’artista al Diari, qui confessa que el mar, el Delta de l’Ebre i els espais de Riumar, on té una segona residència, també la inspiren amb freqüència.

«M’agrada experimentar i mesclar diferents materials. Però a més de la tècnica mixta també m’agraden molt els gravats i els collages», detalla. «Pintar és la meua passió a la vida. De petita, quan anava a la platja, agafava tot de pedres que després pintava amb els pintaungles de la meua mare. Sempre he pintat».

Urgell, que ha sigut alumna de l’Escola d’Art de Tortosa durant dotze anys i que ha tingut professors de dibuix com l’artista Roberto Escoda, ha exposat amb anterioritat a espais com Lo Palauet de Tortosa, a diversos centres de la bretanya francesa, al Taller d’Art de Cinta Dalmau i a espais d’oci i restauració com al restaurant Osmosis de Barcelona o el Sabogabar de Tortosa, amb la col·laboració de Maica Soler, combinant art i els olis essencials de l’aromateràpia. A més, des de fa sis anys May Urgell és la dinamitzadora de la Trobada mensual d’art i artesania que se celebra el primer dissabte del mes a Tortosa, a la vora del riu.

La mostra que ara ha inaugurat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo es pot veure al segon pis del centre cultural fins el dia 29.

Comentarios
Multimedia Diari