La pilastra del monument franquista de Tortosa es farà servir per a una nova passera sobre l’Ebre

Aprovada la modificació del planejament munipal per reutilitzar la pilastra del monument franquista, un cop es desmantelli, com a part d’una nova passera sobre el riu

06 octubre 2021 16:11 | Actualizado a 07 octubre 2021 06:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Tortosa (Baix Ebre) que permetrà la construcció d’una nova passera sobre el riu Ebre reaprofitant la pilastra que sustenta el monument franquista, un cop aquest es desmantelli.

El canvi en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l’impulsa l’Ajuntament tortosí, amb la voluntat de fer servir la pilastra de formigó que actualment serveix de base al monument de la Batalla de l’Ebre com un dels suports per a una nova passera o pont que creuï el riu. De fet, aquesta pilastra ja va pertànyer, abans que al monument, a un pont metàlꞏlic que va ser destruït.

El Reglament del Domini Públic Hidràulic estableix que les infraestructures que es trobin dins d’un riu sense cap funció s’han de retirar, llevat, precisament, que es reutilitzin per a una infraestructura de pas. Per fer-ho possible, la modificació del POUM dibuixa una nova passera sobre la pilastra i li dona una doble qualificació: sistema de complement de vialitat i sistema hidrològic.

El nou pont permetrà connectar el Passeig de l’Ebre i la Rambla de Catalunya, a la riba dreta del riu, amb l’Avinguda de Felip Pedrell i el carrer de Jaume Ferran, a la riba esquerra.

Comentarios
Multimedia Diari