La piscina municipal d'Amposta passarà a ser de gestió pública

Les mocions veïnals a favor de la gratuïtat de l’AP-7 i la paralització de les rotondes van ser aprovades en el ple de l’ajuntament

26 junio 2018 15:39 | Actualizado a 29 junio 2018 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta internalitzarà la gestió de la piscina municipal, després de que aquesta hagi estat des de que es va obrir en mans de diverses empreses privades, generant una gestió problemàtica. 

En el ple municipal del mes de juny, celebrat aquest passat dilluns, es va aprovar la modificació del crèdit del pressupost de 105.000 euros per a que la piscina pugui se de gestió pública. D’aquesta manera, la gestió passarà a mans de l’ajuntament a partir del pròxim mes de juliol i fins a final d’any.

Des de que es va crear, la piscina ha passat per diferents empreses privades, de tal manera que fins ara s’ha dut a terme una gestió externalitzada de l’equipament. La imminent internalització de la gestió de la piscina suposa que, de moment, tot aquell personal que en aquest moment depèn de l’empresa CLECE, que és la que està gestionant actualment la piscina, passarà a formar part de l’ajuntament. 

Tot i això, es tracta d’una mesura provisional, ja que des de l’ajuntament s’està treballant en la creació d’una empresa pública de gestió. Però com de moment no està acabada, s’ha pres aquesta mesura.  

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, es mostra convençut de la millora que pot suposar per a l’equipament, i espera que la gestió municipal de la piscina sigui sostenible, destacant que es podrà aprofitar l’estalvi de l’IVA per millorar la gestió. «Intentarem netejar la gestió de la piscina, i després, amb posterioritat, traslladar-ho a una empresa pública de gestió, que esperem que sigui una formula al final vàlida. Una vegada més, és apostar pel sector públic», apunta Tomàs.

Gratuïtat de l’AP-7
L’equip de govern va incloure en el ple de juny diverses mocions de la Federació de Veïns, que van entrar per urgència. Aquestes corresponen al moviment ‘Prou! AP-7 Gratuïta Ja!’, que reclamen l’alliberament de l’autopista i la paralització de les rotondes a la N-340, i van ser aprovades amb l’acord de tots els grups municipals al ple de l’ajuntament, on van assistir els membres d’aquesta plataforma veïnal.

Tomàs es va manifestar l’any 2016 totalment contrari a la construcció de les rotondes. En la situació actual, apunta que no es posicionen ni a favor ni en contra, però creuen que la rotonda simplement suposa per Amposta una millora dels accessos a una zona de concentració d’indústria del municipi. En tot cas, la seva prioritat continua sent el projecte de millora dels accessos amb la carretera de Sant Jaume a la N-340. Un projecte ja aprovat per valor d’1.800.000 euros. 

L’alcalde destaca també del ple del mes de juny l’aprovació del punt per a la modificació de les taxes, en aquest cas, a proposta de serveis socials. Es tracta de la taxa de reclutament familiar, que serà modificada i rebaixada; i la de reglament social, que serà anul·lada. Tomàs apunta que són taxes destinades a sectors socials amb poca capacitat econòmica i, molts cops, en una situació vulnerable, i que en aquest cas s’atén a les peticions de serveis socials de les modificacions. 

Altres mocions aprovades
Al ple es van aprovar cinc de les sis mocions presentades, entre les quals es troben les mocions del PSC-CP per un pla de millora dels passos de vianants, i una segona per l’eficiència i la qualitat del sistema sanitari com a solució a la falta d’especialistes;  o la de CIU de millora del microbús per les entitats ampostines.

 

Comentarios
Multimedia Diari