La plaça de Mossèn Sol ja és a punt per a la Festa del Renaixement

L'Ajuntament de Tortosa finalitza la urbanització de la plaça del barri del Rastre, recuperantun tram de muralla

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al matí l’Ajuntament de Tortosa va presentar el resultat de les obres d’urbanització de la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. Es tracta d’una de les últimes actuacions del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat).

«Aquesta és una actuació molt singular perquè és l’última remodelació urbanística del barri i recuperem un espai de continuïtat fins la muralla», va explicar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

La plaça ha estat remodelada íntegrament, planificada amb molt d’espai per als vianants. «Al barri, urbanísticament, li faltava això. Serà una plaça per a la seua gent», va valorar Carlos Redó, president de l’associació de veïns del Rastre.

Una de les característiques més rellevants de la plaça és la recuperació del tram de muralla que la creua longitudinalment i que té una il·luminació amb leds que la farà destacar i que donarà a la plaça un aspecte completament diferent. La pavimentació de l’entorn s’ha fet mitjançant llosetes de pedra de diferents colors, rojos, grisos i blancs. La plaça inclou mobiliari urbà, una illa de contenidors de recollida selectiva soterrats i un nou arbrat.

Al costat de la muralla, també hi ha una petita graderia per asseure’s o per contemplar algun acte de caràcter més lúdic i s’han habilitat 21 estacionaments per a turismes en zona verda .

L’escultura dedicada a Mossèn Sol, fundador del col·legi de Sant Josep, està previst d’instal·lar-la, un cop restaurada, desplaçant-se uns metres per donar-li una millor ubicació. S’ha recuperat la peanya original, dissenyada per Agustí Querol i esculpida per Víctor Cerveto.

La remodelació, amb tot, no està del tot finalitzada, ja que encara falta per acabar la connexió entre el carrer de la Vall i el Providència, a banda d’una zona enjardinada a la base de la muralla que encara no s’ha preparat.

«Volem agrair als veïns la feina que han fet pel barri, que ha canviat moltíssim al llarg dels anys, i la seua comprensió en l’execució de l’obra, ja que han estat sis mesos amb la plaça aixecada», va destacar Bel.

La urbanització ha sigut executada per l’empresa Also Casals Instal·lacions amb un pressupost de 476.775 euros.

Aquest Renaixement, a la plaça hi haurà ubicada la falconeria, la barra tortosina i el campament del Pou.

Comentarios
Multimedia Diari