La plaça de l'edifici de la Generalitat a Tortosa portarà el nom de Gerard Vergés

Les obres finalitzaran d'aquí unes setmanes i la nova plaça que es crearà serà l'entrada principal de l´edifici

19 mayo 2017 15:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres de l’edifici que centralitzarà els serveis administratius de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, al carrer Montcada de Tortosa, estan finalitzant. Es tracta d’una actuació urbanística potent que també està reconfigurant l’entorn, al nucli històric de la ciutat. De fet, d’aquí un parell de setmanes es podria veure la zona exterior ja urbanitzada, i de l’actuació s’ha generat una nova plaça entre el carrer Montcada, Benasquer i Cabanes. Aquesta serà l’entrada principal a l’edifici, i no pas per Montcada.

En aquest sentit, el ple del proper dilluns de l’Ajuntament de Tortosa portarà a aprovació el nomenament d’aquest nou espai públic com plaça Gerard Vergés, en homenatge a l’escriptor tortosí, que va morir el 23 d’abril de 2014, guanyador de nombrosos premis literaris i medalla d’Or de la ciutat de Tortosa.

«Se’ns plantejava la possibilitat de posar un nom a la nova plaça, que tindrà molta trascendència en ser l’entrada a l’edifici. Havíem de buscar un nom que pogués reivindicar algú de cara a tot el país», explica l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. «Així que vam creure que encara fa falta reivindicar més la figura de Gerard Vergés».

Així, l’adreça de l’edifici de la Generalitat serà Plaça Gerard Vergés, 1, i ajudarà a millorar tot l’entorn. També s’instal·larà l’antiga porta de l’Institut Joaquín Bau, que estava allí antigament. Ara, tal com apunta Bel, «el carrer Mercaders tindrà un protagonisme especial per tal d’entrar al nucli antic».

Per una altra banda, també entre els punts que es porten a aprovació al ple, l’alcalde ha destacat l’aprovació de l’extrajudicial, és a dir, les factures de 2016 sense consignació pressupostària, les que no han seguit procediment o bé les que els proveïdors han entrat fora de termini. La xifra, 18.346 euros, és la més baixa registrada fins ara, lluny dels més de 3 milions de l’any 2002.

Bel ha volgut agrair la faena dels tècnics municipals i la dels tres regidors d’Hisenda que hi ha hagut durant els últims anys: Matilde Villarroya, Emili Lehmann i Marià Martínez.

També es duu a aprovació una modificació pressupostària per tal que Càritas Tortosa assumeixe la gestió del Tiquet Fresc (amb aliments frescos per a les persones necessitades), sota la coordinació de l’Ajuntament, per guanyar eficiència.

Comentarios
Multimedia Diari