La plataforma anti-fracking de Castelló demana incloure als programes electorals la prohibició d'aquesta tècnica

PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida manifesten la seva posició en contra de la fractura hidràulica a les comarques del nord de Castelló

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els representants de la Plataforma Antifracking de Castelló (PAF) s'han reunit aquest dimecres amb els grups de l'oposició a Les Corts Valencianes (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) per demanar que incloguin la prohibició de la fractura hidràulica als seus respectius programes electorals de les pròximes eleccions autonòmiques . Els grups de l'oposició han manifestat el seu rebuig a aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs amb aquesta tècnica, a causa dels riscos que pot comportar com la contaminació d'aqüífers i la sismicitat induïda al nord de Castelló. La plataforma compara el risc de terratrèmols a la zona amb els que va provocar el projecte Castor.

41 municipis de les comarques del nord de Castelló es veuen afectats pel projecte d'extracció d'hidrocarburs mitjançant la tècnica de la fractura hidràulica. Afecta a les comarques dels Ports, Alt Maestrat i Baix Maestrat, principalment.

El març de 2013 el PP va rebutjar a les Corts Valencianes una proposició no de llei per declarar el País Valencià lliure de 'fracking'. L'oposició en bloc va votar a favor de no utilitzar la tècnica de la factura hidràulica en la investigació i extracció d'hidrocarburs pels riscos que suposa per al medi ambient.

Aquest dimecres, després d'una reunió amb la plataforma anti-fracking, la secretaria general del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Ana Besalduch, ha remarcat la posició contrària a la tècnica del fracking dels socialistes des que es van començar a demanar permisos per a la seva aplicació.

Besalduch ha assenyalat que el PSPV-PSOE inclourà al programa electoral un punt contrari a l'aplicació de la tècnica del fracking. Així, ha recordat que tots els informes indiquen que "aquesta tècnica és greument perjudicial per al medi ambient i per a la salut de les persones, de manera que els socialistes seguirem mantenint la nostra postura en contra del fracking".

El parlamentari de Compromís Josep Maria Pañella ha assegurat que la coalició té "acceptada "la posició en contra del fracking. Ens oposem totalment perquè som molt crítics amb aquesta tècnica perquè els informes assenyalen que és excessivament agressiva amb el medi ambient i en els llocs en els quals s'ha emprat té efectes molt nocius".

De la seva banda, el diputat d'EUPV Víctor Tormo ha reafirmat la postura de la seva formació en contra del fracking " altament perillós per a les persones i per al medi ambient. Ens podem trobar amb una nova agressió d'un Castor".

Així, ha afegit que si tira endavant el projecte "veurem com els especuladors financers se'n duen els guanys econòmics i ens deixen el futur de les comarques de Castelló hipotecat, amb una destrossa mediambiental que tindrà repercussió en la salut de les persones i en l'economia local durant dècades".

Tormo ha lamentat que la consellera d'Infraestructures valenciana, Isabel Bonig, "manté un silenci còmplice com si no fora obligació seva defensar el patrimoni natural dels valencians i valencianes".

Comentarios
Multimedia Diari