La plataforma pel nou hospital celebra la moció aprovada pel Parlament

Crearan una comissió de seguiment amb diversos col·legis professionals per fer pressió i «que el projecte no es quede al calaix»

25 marzo 2022 19:10 | Actualizado a 26 marzo 2022 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma per un nou hospital a les Terres de l’Ebre està treballant en la creació d’una comissió de seguiment amb tècnics de diferents col·legis professionals per insistir en la creació d’un nou hospital de referència al territori. La plataforma valora positivament l’aprovació dijous al Parlament de Catalunya de la moció que insta el Govern de la Generalitat a construir un nou hospital, en una nova ubicació i que done resposta a les necessitats de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i que posi fi als greus problemes d’espais i accessibilitat derivats de l’actual emplaçament de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Tot i així, «la experiència ens diu que a vegades les coses s’aproven i no s’acaben fent, així que hem d’estar atents i ser molt curosos perquè això siga una realitat. No serà fàcil», explica el president de la plataforma Miquel Franch.

Per això la plataforma ara està creant una comissió formada per professionals com metges, infermeres, enginyers o arquitectes per aportar-ne la visió més tècnica. «Són els col·legis professionals que fa uns mesos van presentar la moció demanant un nou hospital», precisa Franch.

La plataforma va assistir al debat sobre l’hospital al Parlament, i afirma «no entendre» l’abstenció d’ERC. «No volem una ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta que hipoteque el futur de les Terres de l’Ebre. Evidentment s’han d’anar fent millores a l’hospital, però si aboquen 60 milions en una ampliació, després no s’apostarà per un nou hospital. Hem d’apostar al 100% per un nou hospital. Es pot fer a poc a poc, cada any amb partides».

El portaveu retreu que des de Tortosa no s’haja liderat l’acció pel nou hospital: «la capitalitat es defensa donant servei. Aquí s’estan conformant amb ampliacions, renunciant a un nou hospital A Tarragona ja comencen amb el nou Joan XXIII».

La plataforma no entra a debatre on hauria d’estar ubicat el nou centre hospitalari i expliquen que això ho han de decidir els tècnics. La setmana que ve es reuniran amb el director territorial de Salut Joan Nin per demanar una reunió amb el conseller Argimon. «No volem cap enfrontament. Però sí volem serietat. Hem estat enganyats molts cops i seguirem lluitant perquè no es quede el projecte al calaix, com tants cops ha passat», clou Franch.

Col·legi de Metges

Per la seua banda, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) també ha celebrat que la moció fos aprovada sense cap vot en contra. «La petició de la creació d’un hospital de referència a les Terres de l’Ebre és una reivindicació històrica del territori. El COMT, el passat mes de juny, ja va recollir aquesta demanda i va presentar una moció demanant la construcció d’aquesta infraestructura a l’Ajuntament de Tortosa. La proposta, que no va prosperar, comptava amb el suport d’onze col·legis professionals que representen a més de 3.000 professionals de Terres de l’Ebre», ha expressat el col·legi professional en un comunicat. «Cal dotar el Camp de Tarragona i l’Ebre d’infraestructures sanitàries noves i adaptades a les necessitats del territori».

Comentarios
Multimedia Diari