«La política és escoltar la gent»

Entrevista
Adam Tomàs, del partit Esquerra Republicana de Catalunya,fa història amb la seva aclaparadora majoria absoluta

28 mayo 2019 11:32 | Actualizado a 28 mayo 2019 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:


Va nàixer a Amposta l’1 de febrer de l’any 1972. Va estudiar enginyeria industrial a Barcelona i era professor de cicles formatius a l’Institut del Montsià d’Amposta.  La seva trajectòria política es remunta l’any a 1999, tot i que no es va fer militant fins l’any 2001 arran de la defensa que va encapçalar aquest partit en contra del transvasament. Va entrar com a regidor a l’Ajuntament d’Amposta l’any 2003.


S’esperaven aquets resultats?
No, de cap manera, aquest exactament no, però de la mateixa manera que tampoc esperàvem la majoria absoluta fa quatre anys. Tenien estadístiques i dades que ens donaven 13 o 14 regidors, però setze no ens ho imaginàvem. 


I quin ha estat el secret d’aquesta majoria absoluta històrica?
La dedicació, la implicació el no canviar els nostres principis i mantenir-nos fidels a les nostres promeses. Sempre he volgut implicar als meus regidors, fer-los entendre que estàvem donant un servei públic i per això havíem d’escoltar a la gent, ser transparent i humils. També vull deixar clar que tots els regidors no estàvem ni estem aquí perquè depenem d’aquesta feina. Cadascú tenia el seu i si som regidors es perquè volem i tenim interès en millorar el nostre poble. 


Amposta ha sigut un municipi marcat per les majories...
Sí i jo sempre he sigut molt crític amb elles. Però ara en porto dos (riu). Crec que la diferència amb les nostres majories i les que va tenir convergència, és que nosaltres mai hem exercit la política com si la tinguéssim. És a dir, no ens ho hem cregut mai, cada pressupost o iniciativa que teníem era debatuda entre els membres de l’oposició i la ciutadania. Sempre ho hem consultat tot i hem estat oberts al debat. Així que considero que les majories absolutes no són dolentes, sinó que tot depèn de com les exerceixes. A més a més, aquesta confiança també implica una responsabilitat més gran que s’haurà de  demostrar a la ciutadania. 


Com valora el salt de Som Amposta, el partit que era Alternativa per Catalunya?
Ciscar té un estil de fer política determinat, molt contundent. Nosaltres quan estàvem a la oposició ens va anar bé per acabar amb determinats comportaments polítics que teníem a Amposta. Però no podem mantenir aquest ritme tant crispat que teníem als plens municipals. Volem fer una modificació del ROM i establir unes regles de comportament per a fer una seccions plenàries més serens i tranquil·les. 


Així doncs, aquesta seria la primera legislació que fareu?
És un tema que tampoc preocupa molt a la ciutadania, perquè directament no se’n adonen. Però sí que tenim en ment fer-ho, perquè la política és construir diàlegs i debatre els temes amb un ordre i coherència, no ens podem permentre la disbauxa que estava imperant i la nostra majoria ens dona credivilitat per aconseguir-ho. 


Com planteja aquest quatre anys?
Els plantejo de manera continuistes. És a dir, desenvolupar la política que hem anat fent, basada amb la participació, l’habitatge públic, la sostenibilitat i el foment del nostre patrimoni. Tenim diferents projectes en execució  com és el cas del pavelló, l’edifici dels sindicats, la residència de gent gran i altres que hem començat  Projectes importants per a la ciutat que anirem desenvolupant.

Comentarios
Multimedia Diari