Más de Ebre

«La política és escoltar la gent»

Entrevista
Adam Tomàs, del partit Esquerra Republicana de Catalunya,fa història amb la seva aclaparadora majoria absoluta

Núria Messeguer

Whatsapp
«La política és escoltar la gent»

«La política és escoltar la gent»


Va nàixer a Amposta l’1 de febrer de l’any 1972. Va estudiar enginyeria industrial a Barcelona i era professor de cicles formatius a l’Institut del Montsià d’Amposta.  La seva trajectòria política es remunta l’any a 1999, tot i que no es va fer militant fins l’any 2001 arran de la defensa que va encapçalar aquest partit en contra del transvasament. Va entrar com a regidor a l’Ajuntament d’Amposta l’any 2003.


S’esperaven aquets resultats?
No, de cap manera, aquest exactament no, però de la mateixa manera que tampoc esperàvem la majoria absoluta fa quatre anys. Tenien estadístiques i dades que ens donaven 13 o 14 regidors, però setze no ens ho imaginàvem. 


I quin ha estat el secret d’aquesta majoria absoluta històrica?
La dedicació, la implicació el no canviar els nostres principis i mantenir-nos fidels a les nostres promeses. Sempre he volgut implicar als meus regidors, fer-los entendre que estàvem donant un servei públic i per això havíem d’escoltar a la gent, ser transparent i humils. També vull deixar clar que tots els regidors no estàvem ni estem aquí perquè depenem d’aquesta feina. Cadascú tenia el seu i si som regidors es perquè volem i tenim interès en millorar el nostre poble. 


Amposta ha sigut un municipi marcat per les majories...
Sí i jo sempre he sigut molt crític amb elles. Però ara en porto dos (riu). Crec que la diferència amb les nostres majories i les que va tenir convergència, és que nosaltres mai hem exercit la política com si la tinguéssim. És a dir, no ens ho hem cregut mai, cada pressupost o iniciativa que teníem era debatuda entre els membres de l’oposició i la ciutadania. Sempre ho hem consultat tot i hem estat oberts al debat. Així que considero que les majories absolutes no són dolentes, sinó que tot depèn de com les exerceixes. A més a més, aquesta confiança també implica una responsabilitat més gran que s’haurà de  demostrar a la ciutadania. 


Com valora el salt de Som Amposta, el partit que era Alternativa per Catalunya?
Ciscar té un estil de fer política determinat, molt contundent. Nosaltres quan estàvem a la oposició ens va anar bé per acabar amb determinats comportaments polítics que teníem a Amposta. Però no podem mantenir aquest ritme tant crispat que teníem als plens municipals. Volem fer una modificació del ROM i establir unes regles de comportament per a fer una seccions plenàries més serens i tranquil·les. 


Així doncs, aquesta seria la primera legislació que fareu?
És un tema que tampoc preocupa molt a la ciutadania, perquè directament no se’n adonen. Però sí que tenim en ment fer-ho, perquè la política és construir diàlegs i debatre els temes amb un ordre i coherència, no ens podem permentre la disbauxa que estava imperant i la nostra majoria ens dona credivilitat per aconseguir-ho. 


Com planteja aquest quatre anys?
Els plantejo de manera continuistes. És a dir, desenvolupar la política que hem anat fent, basada amb la participació, l’habitatge públic, la sostenibilitat i el foment del nostre patrimoni. Tenim diferents projectes en execució  com és el cas del pavelló, l’edifici dels sindicats, la residència de gent gran i altres que hem començat  Projectes importants per a la ciutat que anirem desenvolupant.

Comentarios

Lea También