La polèmica planta d'aglomerat asfàltic marxa d'Ulldecona

L'empresa addueix retards en la concessió de la llicència ambiental i treballarà des de Masdenverge

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La polèmica planta d’aglomerat asfàltic marxa d’Ulldecona. L’empresa promotora Durantia ha decidit finalment no implantar l’activitat al municipi i aquesta es durà a terme a les instal·lacions que ja té a Masdenverge, on disposa de tots els permisos municipals, segons ha informat l’Ajuntament d’Ulldecona en un comunicat.

L’equip de govern en funcions al Consistori es va reunir aquesta setmana amb els responsables de Durantia, els quals els van comunicar que «desisteixen d’ubicar la planta al polígon industrial Valldepins», com estava previst, «atès que la tramitació de la llicència ambiental s’ha demorat més que no esperaven».

La intenció inicial de l’empresa era ubicar la planta d’asfalt a tocar d’una pedrera del municipi, molt propera al nucli urbà, on disposava de la grava necessària per dur a terme la seva activitat i servir amb més rapidesa l’obra de la futura variant de la N-340 entre Vinaròs i Benicarló (Baix Maestrat), en la qual treballa.

Però precisament aquesta proximitat amb el nucli urbà d’Ulldecona va despertar una forta oposició veïnal. L’Ajuntament d’Ulldecona va donar permís a l’empresa per instal·lar-se i funcionar en fase de proves, en espera dels permisos definitius, ambiental i urbanístic.

Amb tot, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) va suspendre l’aprovació definitiva del projecte, ja que la normativa municipal requeria que la planta s’ubiqués en una finca amb una superfície mínima de 50.000 metres quadrats.

L’Ajuntament va aturar l’activitat de l’empresa i va proposar que es traslladés al polígon industrial Valldepins, més allunyat del nucli urbà; una proposta que l’empresa hauria acceptat inicialment. Ara, però, han anunciat que renuncien al projecte, al·legant el retard en la concessió de la llicència ambiental.

Segons la nota de l’Ajuntament, Durantia té la intenció de tornar a traslladar la planta al lloc d’on provenia, a Masdenverge, «on ja disposen de totes les llicències municipals».

Comentarios
Multimedia Diari