La presidenta de la Diputació inaugurarà la primera edició digital de la Festa de la Cirera de Paüls

Se celebra aquest cap de setmana

04 junio 2020 10:59 | Actualizado a 04 junio 2020 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa de la Cirera de Paüls ja ha fet públic el seu programa oficial, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny i se celebrarà en format digital. La ciutadania podrà veure tots els actes programats des de la pàgina web cireradepauls.cat, o també a través del canal de youtube i instagram o facebook de l'Ajuntament.

Pel que fa a la inauguració de la XVII Festa de la cirera, anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, que donarà el tret de sortida de la festa aquest dissabte a les 10 matí. “La web dedicada a la cirera de Paüls ha generat molta expectació, hi ha molta gent que ha adquirit cireres directament als productors/es gràcies a la web. Amb tot aquest 2020 la floració a l'hivern no va ser l'esperada i les pluges de la primavera han fet que la collita no fos la prevista, però durant aquest mes de juny els productors encara podran donar servei a la demanda que hi ha”, ha explicat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

Durant la jornada de dissabte s'aniran publicant vídeos d'exposicions de treballs manuals, demostracions de cuina o per acabar una actuació de l'orquestra Atalaia de Paüls. També dissabte s'entregarà el premi a la millor cirera del 2020. Els actes continuaran l’endemà diumenge amb la publicació de 7 de vídeos que permetran a la població gaudir d'imatges d'arxiu i visualitzar l'artesania, tradició i cultura popular. I a la tarda es farà una trobada en línia de jotes, on es podrà escoltar la xaranga Tal com Sona de Paüls que interpretarà, a banda de la jota local, les d'Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, Prat de Comte i Benifallet.

Abans de finalitzar la XVII edició, es farà entrega del pes en cireres. Així tindrà lloc un sorteig entre totes aquelles persones que han comprat cireres a través de la pàgina cireradepauls.cat. El premi equival a 34kg, 17 caixes de cireres, tantes caixes com edicions porta la fira. “Aquest cap de setmana mostrarem a tothom les nostres tradicions, cultura i gastronomia. I el 2021 esperem que puguem gaudir de la festa pels carrers del nostre poble", ha dit Adell.

Comentarios
Multimedia Diari