La processó de la Candelera, l’acte principal de les Festes a la Cala

Arrenquen les Festes Majors

31 enero 2020 11:10 | Actualizado a 31 enero 2020 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sens dubte, la processó en honor a la Mare de Déu de la Candelera, la patrona de l’Ametlla de Mar, és el moment més esperat de les seues Festes Majors. El regidor de festes, Jordi Llaó, coincideix amb aquesta afirmació explicant que «quan el dia 2 cau en cap de setmana (com és el cas d’enguany) el poble s’omple de gent d’arreu del territori».

Diumenge al matí tindrà lloc l’Ofrena Floral, un altre dels actes amb més participació ciutadana. A la tarda, els Quintos del 2000, com és tradicional, seran els que portaran la imatge de la processó pels carrers del municipi costaner fins arribar a la plaça del Canó, on es cantarà la Salve a la Candelera, una versió adaptada de la Salve marinera.

Les Festes, que comencen avui amb la caramelada per a tots els nens i nenes de la població, arrencaran oficialment amb el Pregó, a càrrec de la calera Gessamí Caramés, coneguda per presentar el programa ‘Cuines’ de TV3. Durant l’acte també es presentarà i proclamarà la Pubilla Major, la Pubilla i Hereu Major Infantil, Damisel·les, Hereus i Quintos.

Altres cites destacades del programa són els partits de futbol de demà, on diferents equips del territori s’enfrontaran en diverses categories durant tot el dia. La gastronomia també té el seu espai en el programa i demà la pregonera durà a terme un ‘show cooking’ on farà una demostració de l’elaboració de pastissets i corassons. Una altra cita culinària és la que tindrà lloc el dilluns a la plaça Joan Miró, on es degustarà tonyina roja, gentilesa del Grup Balfegó, acompanyat amb vins de la Terra Alta.

La música i la gresca estaran presents tots els dies de les Festes, que finalitzen el dimarts 4 de febrer. Avui, la xaranga Suquet Calero seran els primers encarregats d’amenitzar la vetllada, que seguirà amb el concert del grup de versions Seven Crashers. Demà, visitarà l’Ametlla un altre grup de versions, el Di-Versiones, considerat com el millor grup de versions de Catalunya. Llaó ha volgut convidar tothom, ja que «de ben segur que s’ho passaran d’allò més bé».

Comentarios
Multimedia Diari