Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La ratxa de vent més forta es registra al Perelló: 102 km/h

De les 295 incidències per vent fins al migdia, cap de rellevant a les comarques de Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s’estan produint des d’aquesta matinada al litoral i prelitoral central i al sud de la Catalunya Central durant el dia d’avui i que es preveu que es mantinguin fins a primera hora de la tarda.

 A més de l’àrea metropolitana de Barcelona també es veurà afectada la de Tarragona. La previsió de vent sostingut a cota de mar es de 40 km/h amb ratxes màximes fins a 108 km/h. A les cotes més altes (especialment massís del Port i del Montsant) les ratxes màximes poden arribar als 126 km/h.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que ja s’ha superat el llindar de vent a moltes zones amb ratxes màximes destacables a la província:

  • Vila-rodona 77 km/h
  • Esplugues de Francolí 85 km/h
  • Perelló 102 km/h

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 10 hores 372 trucades per 295 incidències relacionades amb el vent. La majoria d’aquestes s’han fet des del Vallès Occidental (124) i des del Barcelonès (87).

De 295 incidents, 151 han estat derivats a Mossos de Trànsit i policies locals (51,2%) i 134 a Bombers de la Generalitat i Bombers de Barcelona (40,6%). El SEM informa que hi ha hagut un ferit lleu degut a la caiguda d’un tendal a Barcelona.

A les comarques de Tarragona no hi hahagut cap avís per conseqüència del vent.

Comentarios