La residència d’avis d'Amposta tindrà nova cuina

Tres anys després de la seva inauguració, l’equipament s’instal·larà als baixos de l’edifici

31 mayo 2018 10:21 | Actualizado a 01 junio 2018 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De manera totalment imminent es donarà inici a les obres de la nova cuina de la residència d’avis d’Amposta, que s’ubicarà als baixos del mateix edifici. Després de tres anys des de la seva inauguració, i de diferents canvis en el projecte, per fi la residència disposarà d’una cuina pròpia internalitzada.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, explicava ahir, dimecres, en la presentació de les obres, que el primer projecte de cuina per a la residència va ser elaborat al 2015 pel govern anterior, i pretenia externalitzar el servei amb voluntat d’obtenir rendibilitat oferint serveis de càtering també a privats. D’aquesta manera, l’ajuntament ha hagut de modificar el projecte, ja que es tractava d’un ús no permès per la normativa, segons van corroborar diversos informes tècnics. A banda, s’ha aconseguit reduir el cost. Finalment el pressupost per a la cuina és de 550.000 euros, 400.000 euros menys que el pressupost anterior.

Les obres començaran aquesta mateixa setmana i si tot va sobre el previst, estaran acabades en un mes i mig. La capacitat de la nova cuina és aproximadament de 350 menús, ampliables fins a 600, de manera que es compleix totalment la necessitat de la residència, que en total acull 210 usuaris. 

A banda, gràcies a la seva capacitat, la cuina podrà donar també servei a altres equipaments púbics del municipi com la Residència d’Esportistes, l’Hospital Comarcal o a persones grans que viuen soles. Però en cap cas podrà servir com a activitat per generar beneficis a partir de l’externalització i la prestació de serveis a privats. 

Màquines d’última generació
L’enginyer responsable del projecte, Manel Conesa, apunta que es tracta d’una cuina que deixa enrere els tradicionals fogons, més moderna i eficient energèticament. S’implantaran unes màquines multifunció elèctriques, que poden fer tot tipus de menjar de forma estandarditzada. És a dir, menús especials per a persones amb diabetis o menús sense sal, per exemple, es faran sempre de la mateixa manera, ja que es poden programar les màquines per a que la preparació sigui igual i mantingui el sabor i les propietats. A banda, preserven l’escalfor dels aliments de forma automatitzada.

Comentarios
Multimedia Diari