Más de Ebre

La sendera del castell de Móra d'Ebre, als premis FAD d’arquitectura

El projecte s’emmarca en la categoria Ciutat i Paisatges i forma part de l’actuació realitzada a la façana fluvial a finals del 2017

Maria Noche

Whatsapp
La sendera al Castell de Móra d’Ebre, actualment ja restaurada. FOTO: Joan Revillas

La sendera al Castell de Móra d’Ebre, actualment ja restaurada. FOTO: Joan Revillas

La recuperació de l’antiga sendera al Castell de Móra d’Ebre ha estat un dels projectes seleccionats pel jurat dels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme d’aquest any 2018. 

La recuperació, propietat de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, i dirigida pels arquitectes del despatx UDEU, Sergi Ventosa i Adelina Casanova, ha passat a formar part de la categoria FAD Ciutat i Paisatges.

Els premis FAD, que tenen el seu origen l’any 1958, van ser impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas, responsable de l’Institut Julio Antonio, de Móra d’Ebre.

El projecte seleccionat s’emmarca dins de l’actuació realitzada a la façana fluvial el darrer trimestre del 2017, que l’Ajuntament va encarregar a l’Incasòl per un import total de 745.000 euros, i que incloïa a més de la sendera al Castell, la continuació del passeig de l’Ebre fins a la plaça de braus.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha volgut destacar que «l’actuació que s’ha realitzat a la recuperació de la sendera i estabilització dels talussos s’ha executat respectant al màxim la topografia existent i aprofitant el recorregut de l’antiga sendera. A més, s’han creat espais d’estada en línia amb la construcció tradicional de la Ribera».

Les actuacions a la façana fluvial s’han complementat amb la recuperació de la plaça dels Entença, un espai d’estada de 300 metres quadrats que connecta la part alta de la sendera amb l’ermita del Calvari.

Temas

Comentarios

Lea También