Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La setmana vinent arribaran les despulles de l'escultor Julio Antonio a Móra d'Ebre

Aquest matí s'ha fet l'exhumació de les restes a Madrid, al cementiri de l'Almudena

Diari de Tarragona

Whatsapp

La setmana vinent, en un dia encara per a determinar, arribaran a Móra d’Ebre les restes de l'escultor Julio Antonio i de la seua mare, i el conjunt arquitectònic de la seua tomba, segons ha confirmat avui l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

Tomba de l'escultor.

Aquest matí de dimarts s'ha fet l'exhumació de les restes a Madrid, al cementiri de l'Almudena, en presència d’un familiar de l'escultor, Víctor Viladrich; d'un representant de la família de Gregorio Marañón, propietària de la tomba; del diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; de la directora del Museu d’Art Modern fe Tarragona, Rosa Maria Ricomà, i de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol.

Des de l’Ajuntament de Móra d’Ebre s'ha volgut expressar la satisfacció que representa aquest fet d’avui, com a pas previ al trasllat de les despulles de l'insigne fill de Móra d'Ebre a la població que el va veure nàixer.

El consistori també ha públic el seu agraïment especial a la Diputació tarragonina per la seua "inestimable col·laboració" per a fer possible el trasllat i a la família de l'artista i als propietaris de la tomba per la seua predisposició per a facilitar totes les gestions.

Julio Antonio és el nom amb el qual es coneix Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, 6 de febrer de 1889 - Madrid 1919), insigne escultor, autor d'obres tan destacades com el monument als Herois de 1811, ubicat a la rambla de Tarragona, o el mausoleu Lemonier, exposat al Museu d'Art Modern de Tarragona.

Temas

Comentarios

Lea También