La torre de la Carrova i de Font de Quinto es convertiran en un hotel i una farmàcia

La convocatòria XYZ les intervindrà artísticament

24 mayo 2017 16:54 | Actualizado a 24 mayo 2017 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte ‘Hospitalitat’ de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, d’Amposta. 

La iniciativa proposava connectar i intervenir artísticament la torre de la Carrova, a Amposta, i la de Campredó (Font de Quinto), dues fortificacions medievals del segle XIII situades a banda i banda del riu Ebre, que es comuniquen visualment i que formaven part d’una línia de defensa i control estratègic de tota la vall de l’Ebre.

La inauguració de la intervenció guanyadora es farà el dissabte 15 de juliol.

Amb ‘Hospitalitat’, Jaume Vidal vol posar en valor la missió principal de l’ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que acollia i auxiliava els pelegrins. Partint d’aquesta reflexió l’artista proposa, d’una banda, utilitzar la torre de la Carrova com allotjament –l’ha donat d’alta a booking.com per tal que els usuaris puguen fer reserves com si fos un hotel per passar-hi la nit de forma austera- i, per una altra, obrir al públic en horari laboral la torre de Campredó, amb una taula i un ordinador connectat a la web de l’ICS a l’interior per tal que els visitants hi puguen fer gestions. A la façana de la Carrova es penjarà un rètol de PVC amb la paraula Hotel, i a la de Campredó, una creu sanitària il·luminada amb leds.

El guanyador ha sigut escollit de forma popular. El projecte de Vidal ha aconseguit un 42% dels 2.101 vots emesos durant els dies 19, 20 i 21 de maig. 

Comentarios
Multimedia Diari