Más de Ebre

La tortosina Eulàlia Cabrera aspira al Premi Promeses de l'Alta Cuina

És l´única estudiant de cuina de la demarcació de Tarragona que opta al guardó de l'escola Le Cordon Bleu de Madrid

M. Pallás

Whatsapp
Eulàlia Cabrera, treballant a la cuina.

Eulàlia Cabrera, treballant a la cuina.

La tortosina Eulàlia Cabrera, que estudia segon curs a l’Escola de Cuina de l’Institut Joaquín Bau, és l’única candidata de tota la demarcació de Tarragona que aspira a guanyar el Vè Premi Promeses de l’Alta Cuina, un guardó organitzat per l’escola d’alta cuina Le Cordon Bleu de Madrid.

Aquesta setmana s’han penjat els vídeos d’una recepta de la cinquantena de candidats de la segona fase del premi, d’entre els quals es troba Eulàlia Cabrera. El seu video va obtenir la primera posició del rànking en poques hores. Se la pot votar durant aquest mes de febrer. El vot popular és molt important ja que significarà un 25% de la decisió del jurat. De la cinquantena de candidats, se’n seleccionaran 10 que passaran a la final, que tindrà lloc el proper 20 d’abril a Madrid. El guanyador del Premi Promeses de l’alta cuina rebrà una beca de Le Cordon Bleu Madrid per estudiar a l’escola i a la seua escola se li atorgarà un xec valorat en 1.500 euros.

Cabrera explica que com que el jurat no podrà tastar les receptes, es va demanar a tots els aspirants cuinar el mateix plat: conill. «Així que ells, a través del vídeo, valoraran l’habilitat a l’hora d’usar els ganivets, la cura i la manera de treballar el conill, l’habilitat per trossejar les peces i la imaginació i presentació del plat. També valoraran molt si has usat productes del teu territori o de temporada», concreta.

Cabrera dóna les gràcies als seus professors, a Juanjo Roda, i a la gent que l’està votant, «ja que no hauria arribat fins aquí sense ells». Explica que ha vist els vídeos de la resta de participants i està contenta perquè ha vist que la seua forma de partir el conill en quatre parts és molt diferent a la resta. « L’he desmontat amb una vareta. Amb quatre cops ja el tenia separat i no m’ha calgut usar la càmera ràpida com els altres», detalla.

Cabrera ha usat salsa de vermut de Sant Carles de la Ràpita, un punt de curry, sal del Delta, carxofes, olives mortes de la Terra Alta i anxoves de l’Ampolla. «Vinc d’un lloc on la gastronomia és molt important. Tinc a prop la mar i la muntanya. És essencial cuinar amb productes d’aquí. És un orgull ser de l’Ebre». Considera que es poden integrar ingredients innovadors que no siguen del territori però que l’essència sempre ha de ser d’aquí.

«Des de sempre m’ha agradat cuinar i de ben petita ja estava dins la cuina, a casa i a casa de les iaies. La curiositat per continuar aprenent i seguir cuinant sempre l’he tingut», explica. «Després vaig ficar-me dins d’una cuina per treballar i guanyar diners i després vaig anar a viure sola i seguia cuinant. També vaig crear un blog de cuina. M’he adonat que és el que em plena i em fa molt feliç, més que qualsevol altra cosa», valora.

De cara al futur, Eulàlia Cabrera afirma que si obrís el seu propi restaurant aquest seria de cuina catalana fusionada amb cuina asiàtica, ja que li agrada moltíssim. També viatjar i tastar nous productes i plats li encanta: «jo quan vaig de viatge no em compro imants per a la nevera. M’emporto menjar del país cap a casa!».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También