La tractorada d'Unió de Pagesos a favor del referèndum reuneix mig centenar de vehicles a l'Ebre

Mig centenar de vehicles, entre ells uns 30 tractors, han marxat aquest matí per les Terres de l'Ebre en un tractorada organitzada per Unió de Pagesos a favor del referèndum per a la indepèndencia de Catalunya

29 septiembre 2017 09:59 | Actualizado a 03 octubre 2017 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mig centenar de vehicles, entre ells uns 30 tractors, han marxat aquest matí per les Terres de l'Ebre en un tractorada organitzada per Unió de Pagesos a favor del referèndum per a la indepèndencia de Catalunya. La tractorada ha recorregut les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, per la N-420 i la C-12, fins arribat a Tortosa a quarts de deu del matí.

La comitiva lluïa pancartes favorables a la democràcia, la llibertat i la independència de Catalunya i nombroses estelades. Primer han passat per davant de la Delegació del Ministeri d'Hisenda al barri de Ferreries, on s'han aturat un moment, i han advertit un veí que a casa seva lluïa una bandera espanyola. Després, han creuat el riu, han circulat per davant de la caserna de la Policia Nacional, sense cap incidència, i han finalitzat la marxa al Passeig de les Bicicletes, al marge esquerre de l'Ebre.

El coordinador d'Unió de Pagesos a l'Ebre, Hilari Curto, ha explicat que la mobilització s'ha organitzat "perquè diumenge poguem exercir els nostres drets com a catalans, que tan vol retallar l'Estat centralista". L'històric sindicalista Josep Suñé, de la Fatarella, ha ofert el parlament central de la marxa. Primer, ha volgut demanar una aplauudiament per al polític ebrenc Lluís Salvadó, detingut la setmana passada, "per a la seva responsabilitat i comportament com a patriota". 

'Estem a l'inici del feixisme'

Suñé ha assegurat que el franquisme en blanc i negre es torna a manifestar aquests dies, "amb els mateixos tics, les mateixes represaliars i els mateixos noms dels hereus del franquisme. No estem en un règim democràtic, sinó que estem en l'inici del feixisme. No ho dic gratuïtament ni per impressionar, sinó perquè vaig viure la postguerra. No només ens persegueixen ideològicament sinó que ens volen humiliar i la possibilitat de perdre el patrimoni, per hipotecar la família, els fills i els nets".

Davant d'això, Suñé apel·là a defensar les "llibertats" i ha denunciat en referència a l'Estat que "avui fa més por la gent de les paperetes que els que porten un cinturó de bombes. Com pot ser? A quin país estem?. En aquest Estat no tenim cap perspectiva de futur, només ens volen humiliar, a por ellos diuen com si fóssim una colla de ganduls i delinquents!"- El sindiclalista ha dit finalment que el referèndum no va només d'independència sinó de la defensa dels "drets i llibertats fonamentals. És una lluita per la dignitat d'una societat que no volem tornar al blanc i negre".

El discurs ha rebut forts aplaudiments dels pagesos concentrats i crits de 'Votarem' i "Independència'. Desrprés ha pres la paraula el president de JARC a Tarragona, Xavier Vela, que ha lamentat l'escassa assistència dels pagesos del seus sindicat. Vela ha insistit que no és tracta d'independència sinó de "democràcia".

Els tractors no estaran als col·legis electorals

El coordinador d'Unió de Pagesos, Hilari Curto, ha fet una crida als companys pagesos a la mobilització aquest diumenge i ha anunciat que Unió de Pagesos no mobilitzarà els tractors davant els col·legis electorals, com s'havia especulat. 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari