La vaca Margarita se salvarà si supera aquest dijous el control veterinari

Un nou protocol del Departament d’Agricultura evitarà el sacrifici en cas de bovins sense identificar 

29 junio 2017 09:50 | Actualizado a 29 junio 2017 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vaca Margarita salvarà la vida si supera el control veterinari aquest dijous. Aquesta setmana s’ha presentat a la Taula Sectorial del Boví de Carn un nou protocol del Departament d’Agricultura sobre l’actuació en cas de bovins sense identificar que pot salvar la vaca Margarita del sacrifici. El nou protocol estableix que el propietari ha de poder acreditar la identitat i traçabilitat de l’animal que no estiga registrat però, si això no és possible, es podria suspendre el sacrifici sempre que el propietari es comprometa a mantenir l’animal viu fora de l’àmbit de la producció ramadera i de la cadena alimentària.

També ha de complir una sèrie de condicions estrictes que garanteixin la sanitat i traçabilitat de l’animal, quedant immobilitzat no apte per al consum, ni per a activitats comercials ni lucratius. 

En el cas de la vaca Margarita, un altre dels requisits és superar un control veterinari en menys de 48 hores. "Ens han donat molt poc temps per fer la revisió del veterinari, però estem molt contents i tenim moltes esperances", explica Elena Tova, d’El Hogar ProVegan.

El cas de la vaca Margarita està sent molt mediàtic arreu de l’Estat. Margarita és una vaca de lídia que vivia en una finca de Tortosa des de fa quatre anys, quan un ramader la va regalar a un amic que tenia una finca on pogués viure tranquil·la. El propietari, però, no la va registrar en considerar-la un animal de companyia i no un animal de bestiar o d’explotació.

El propietari va rebre una sanció i se li va comunicar que se sacrificaria la vaca. Davant d’aquesta situació, el propietari va cedir l’animal a El Hogar ProVegan, que està lluitant per salvar-li la vida. Des de fa un mes la vaca es troba al santuari d’animals que tenen El Hogar ProVegan a Marçà, al Priorat. Allà està en quarantena i és cuidada amb molt d’afecte pels animalistes.

"Hem rebut amb il·lusió el coneixement del nou protocol, que ajudarà no només la Margarita, sinó també altres animals. Margarita s’ha recuperat, està feliç, i tenim moltes ganes que puga viure amb les altres vaques perquè són animals molt sociables", detalla Tova.

Comentarios
Multimedia Diari