La vinya aconsegueix superar les onades de calor

Es preveu una verema amb producció similar a la mitjana i amb una qualitat òptima. Alguns municipis comencen aquesta setmana

13 agosto 2019 19:30 | Actualizado a 24 septiembre 2019 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La verema d’aquest 2019 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d’origen, de quantitat igual o una mica superior a la mitjana, excepte en aquelles zones que han sofert danys greus per l’onada de calor del mes de juny. 

De fet, del 25 al 30 de juny, les altes temperatures van afectar parcel·les vitícoles situades a les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre, l’Alt Empordà i la Terra Alta i en casos puntuals també del Bages. 

Les pèrdues de producció més importants ha estat en vinyes joves d’aquestes zones, de menys de 15 anys. La varietat més afectada ha estat la carinyena. Segons els  consells reguladors de les denominacions d’origen, la verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys. Per zones vitícoles, a la subzona de Raimat de Costers del Segre ja han començat a collir el 8 d’agost.

Al Penedès i a la a la Ribera d’Ebre es començarà a collir entre el 15 i el 20 d’agost, principalment chardonnay i pinot noir. La DO Tarragona preveu un retard d’entre 7 i 10 dies, començant a collir chardonnay el 15 d’agost i macabeu cap al 25 d’agost.

A la resta de denominacions d’origen es generalitzarà l’inici de la verema la primera setmana de setembre i s’allargarà fins a mitjans o finals d’octubre Pel que fa la qualitat sanitària del raïm és òptima. Les condicions meteorològiques han fet que les afectacions de míldiu, oïdi i corc del raïm hagin estat molt baixes, gairebé inexistents.

Comentarios
Multimedia Diari