La zona blava de Tortosa es podrà pagar amb el telèfon mòbil a partir de l’estiu

La nova aplicació permetrà, a més, ampliar el temps permès d’estacionament, sense haver d’anar a posar un altre tiquet al vehicle aparcat. L’app està sent elaborada pel propi consistori per evitar costos addicionals en la gestió

08 mayo 2018 08:53 | Actualizado a 09 mayo 2018 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa està preparant una nova aplicació mòbil pròpia que permetrà, a partir de l’estiu vinent, pagar els estacionaments de la zona blava de la ciutat.

Així, els conductors que estacionen en zona blava (situada principalment al centre de la ciutat i a la seua àrea comercial, però també fins a la meitat del barri del Temple i algunes parts de Ferreries) podran fer el pagament sense necessitat d’agafar el tiquet a la màquina de parquímetre.

A més de la seua comoditat, un dels principals avantatges de la nova opció que ara es proposa és que a través de l’aplicació mòbil es podran fer pagaments addicionals per ampliar el temps permès d’estacionament, sense haver d’anar a posar un nou tiquet al vehicle aparcat.
Cal dir, amb tot, que el nou sistema és opcional i no substituirà el tradicional a través del parquímetre.

«L’aplicació ja està gairebé finalitzada», va comunicar ahir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d’alcalde i portaveu d’ERC, Josep Felip Monclús, i el portaveu del PDeCAT, Emili Lehmann. «Els controladors comprovaran també amb l’aplicació que els cotxes que no porten tiquet han pagat a través de l’app».

L’alcaldessa va explicar que s’ha optat per crear una aplicació pròpia de l’ajuntament i no recórrer a les d’altres empreses perquè d’aquesta manera l’usuari no haurà de fer front a cap cost addicional.

D’aquesta forma, ahir al vespre el ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar de manera provisional la taxa d’estacionament de vehicles a motor per incloure aquesta nova modalitat de pagament de la zona blava. El ple també va aprovar la modificació de l’ordenança municipal de circulació. 

La modificació de les dues ordenances s’aprofitarà per regular els espais de càrrega de vehicles elèctrics que s’han posat en marxa en els darrers mesos a la ciutat. Amb aquesta modificació, s’establirà un temps màxim d’estacionament de dues hores.

Mocions aprovades

El ple ordinari de l’Ajuntament d’ahir al vespre, per una altra banda, va aprovar cinc de les vuit mocions que s'han portat a debat. S'ha aprovat la moció del PSC que insta el govern espanyol a incrementar el pressupost anual previst per als ajuntaments per poder dur a terme polítiques d'igualtat i contra la violència de gènere, tal com ja preveu el Pacte d'Estat. Tots els grups municipals hi han votat a favor exceptuant el PP que ha optat per l'abstenció. L'altra moció presentada pel PSC per estudiar la possibilitat d'instal·lar umbracles als espais públics que no disposen de suficient ombra s'ha aprovat per unanimitat. 

Per unanimitat també s'han aprovat les dos mocions de Movem Tortosa: la proposta que dona suport a morir dignament, i la que defensa la implantació d'estudis relacionats amb la transformació alimentària perquè puguin formar i generar ocupació davant la pèrdua de població. 

El ple també ha aprovat la moció de la CUP en defensa de la llibertat d'expressió i artística i per la llibertat de Pablo Hasél, Elgio i Valtònyc. Tots els grups municipals hi han votat a favor exceptuant el PP que hi ha votat en contra.  

Per últim, s'han rebutjat les dos mocions del PP: per solucionar el problema de les aigües pluvials en el paviment dels carrers, i per milorar la seguretat i visibilitat en els passos de vianants. També s'ha rebutjat la moció de la CUP per consensuar la implementació de carrils bici. 

Comentarios
Multimedia Diari